.

CERCADOR _

  • Fita Molat, Domènec

FONS D'ART _

Tornar

Fita Molat, Domènec _

Girona, 1927

Sant Narcís (fragment)

BIOGRAFIA _

Als 12 anys inicia els seus estudis a l’Escola Municipal de Belles Arts de Girona de la mà de Joan Carrera. Posteriorment, estudia escultura i dibuix a l’Escola de Belles Arts i Oficis d’Olot, del 1943 al 1945. Aquest mateix any entra a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona per estudiar escultura, pintura, dibuix i gravat. Entre 1950 i 1952, guanya tres vegades consecutives la beca de la Fundació Amigó Cuyàs, la qual cosa li permet viatjar a París, a les illes Balears i per tota la Península Ibèrica.

Durant la seva trajectòria professional, compaginà el treball com a artista amb la docència.

La seva obra primerenca es caracteritza per una tendència a les formes clàssiques, però ben aviat abandona aquesta tendència i evoluciona cap a l’abstracció. La pintura mural o sobre diferents suports, inicialment i bàsicament de temàtica religiosa, però també el dibuix (retrats, nus i bestiari), la ceràmica, el ciment, els vitralls, l'ús del poliuretà, la pedra, l’alabastre, el ferro, l'acer, la fusta i de diferents altres materials, han configurat una producció polifacètica que ha anat derivant cap a una abstracció radical, basada en una recerca sistemàtica, imprevisible i serial.

La seva figura i la seva obra han estat reconegudes. El 1980 és nomenat membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i el 2006, la Generalitat de Catalunya li atorga la Creu de Sant Jordi.

OBRES _

ARTISTA