.

CERCADOR _

  • Manera Oller, Robert

FONS D'ART _

Tornar

Manera Oller, Robert _

Sant Feliu de Guíxols, 1953

Jocs reunits (fragment)

BIOGRAFIA _

Es formà a l’Escola de Belles Arts de Sant Feliu de Guíxols on el seu pare, el també pintor Pere Manera, li encomanà la passió per l’art de la pintura. Des de ben petit mostrà una personalitat inquieta i rebel, d’una vitalitat i energia especials, que al llarg de la seva carrera deixarà plasmada en la seva obra. Viatjà per Europa i s’establí a Barcelona, Olot i, finalment, al Mallol.

Treballà molts camps artístics diferents, des de la pintura fins a la ceràmica, passant per l’escultura, el còmic, la serigrafia, el linòleum, la talla o el gravat. Per Robert Manera, la pintura era una forma d’introspecció interna i d’expressió externa dels seus sentiments.

Aquest artista empordanès pertanyia al “nucli abstracte” i va formar part d’un grup d’artistes ¿juntament amb Capalleras, Massanet, Massot, Molons, Sibecas, Turró i Vallès¿  que tingueren un auge important a partir dels anys 60. Es tractava d’un conjunt de creadors visionaris que treballaven amb l’estètica no figurativa, informal, amb la intenció de fugir de l’art comercial o convencional.

La seva obra ha estat exposada a diferents ciutats com Sant Feliu de Guíxols, Begur, Calonge, Torroella de Montgrí, Olot, Barcelona, Terrassa, Figueres, Madrid, Cadaqués, Vitòria, París, Budapest i Nova York, entre d’altres.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

Catàleg de l’exposició L’Empordà, terra d’artistes 1859-1968, Pia Almoina, del 16 de juny al 24 de juliol de 19994.

Primera Mostra d’Art de la Diputació de Girona, 1985.

Segona Mostra d’Art de la Diputació de Girona, 1986.  

http://www.robertmanera.cat/

ARTISTA