.

CERCADOR _

  • Lleixà Borràs, Daniel

FONS D'ART _

Tornar

Lleixà Borràs, Daniel _

Barcelona, 1949

Desbordat per una situació qualsevol (fragment)

BIOGRAFIA _

La seva infància va transcórrer a Sant Just Desvern. Estudià a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Barcelona, i regularment assistí també a les classes de dibuix natural al Cercle Artístic de Sant Lluc. El 1975 es traslladà a viure a l’Empordà, on obrí un taller en una masia catalana del segle xvii amb l’objectiu de desenvolupar el seu treball immers en plena natura.

La seva obra està en la línia del surrealisme conceptual, nom que el mateix pintor ha donat a la seva obra. Treballa la pintura, l’escultura, l’obra seriada, el llenguatge informàtic i qualsevol element de la realitat que pugui ser manipulat i que li provoqui emoció. Ha col·laborat en il·lustracions per a llibres i ha escrit el llibre Pensament emmirallat, en què explica els seus pensaments creatius.

L’any 1970 realitzà la seva primera exposició individual a Esplugues de Llobregat, i des d’aleshores ha fet més de 80 exposicions individuals a Catalunya, Espanya, França, Bèlgica i Suïssa, a més de nombroses exposicions col·lectives per Espanya, Europa, els Estats Units i Sud-amèrica.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

Vallès Rovira, Isidre. Lleixà, 1989.

Vallès Rovira, Isidre. Lleixà1992.

VVAA. Lleixà-Ment, 1995

Primera Mostra d’Art de la Diputació de Girona, 1985.