.

CERCADOR _

  • Ansón Pérez, Bonaventura

FONS D'ART _

Tornar

Ansón Pérez, Bonaventura _

Tossa de Mar, 1945

Sàtir (fragment)

BIOGRAFIA _

La seva trajectòria com a artista la inicià en el camp de la pintura, que s’adaptava molt bé als seus freqüents viatges. Després de viure uns anys a París, a final dels anys setanta va marxar a Carrara, i el marbre li va fascinar tant que abandonà la pintura per dedicar-se a l'escultura.

La seva obra transcendeix la realitat física de l’escultura perquè, com a espai oníric, és el continent d’una realitat espiritual, en què els impulsos de l’ànima són moguts per la imaginació o per l’experiència emotiva davant la natura.

El 1970 féu les primeres exposicions individuals a Tossa i a Girona, i els anys següents exposà també a Barcelona i Madrid. El 1983 participà per primer cop a la fira Arco, de Madrid, i més tard, també en les edicions del 1985 i 1986.

Posteriorment, ha exposat nombroses vegades a l’Estat espanyol, i també en diverses ciutats europees i a Nova York. Entre les retrospectives, destaca la de l’any 2006, «Sota la pell del blau», que inclou pintura i escultura, a la galeria Carme Taché. El 2010, amb el nom de «Trajectes», presentà al Centre Cultural la Mercè de Girona una sèrie de més de dues-centes peces de ceràmica sobre el tema de la pèrdua de la llibertat al llarg de la vida.

Pel que fa als reconeixements que ha rebut, guanyà el Premi Especial de la Direcció General de Belles Arts, dins del Premi Internacional de Tossa (1968), i el Primer Premi i la Medalla d’Or de la Diputació de Girona (1974).

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

Diccionario Ráfols de artistas contemporáneos de Catalunya y Baleares, Vol. I, Romagraf, 1984-85. Primera Mostra d’Art de la Diputació de Girona, 1985.

ARTISTA