.

CERCADOR _

  • Fulcarà Anguera, Francesc

FONS D'ART _

Tornar

Fulcarà Anguera, Francesc _

Girona, 1933

Darrera la Catedral (fragment)

BIOGRAFIA _

La infància i l’adolescència les va passar en el temps de la Guerra Civil i de la postguerra. Connectà de molt jove amb Emília Xargay, Isidre Vicens, Jesús Portas i Eduard Vila Fàbrega, personatges amics-mestres que l’ajudarien a introduir-se en el camp artístic.

Als inicis de la seva trajectòria es decantà per la representació de paisatge urbà de Girona. En aquella època, al voltant dels anys quaranta, el grup d'aquarel·listes imposava la seva temàtica arreu, però Fulcarà li donà una interpretació molt pròpia, ja que sovint es va apropar a una composició de natura morta —estatisme—, més que de paisatge urbà dinamisme—. També se li pot veure algun rebrot cubista. Després s’orientà cap a resolucions més tradicionals, centrant-se en els paisatges de l’Empordà i els de la Girona vella. Per mitjà d’una tècnica acurada, els seus paisatges, oberts, tendeixen a l'hiperrealisme i l'abstracció.

Va concórrer als concursos de la Diputació de Girona del 1959 al 1965, i va obtenir diversos premis. També va participar en les Mostres d’Art de la Fontana d’Or els anys 1973 i 1974.


 

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

75 anys d’art a Girona. 75è aniversari del Grup Excursionista i Esportiu Gironí. Girona, octubre – novembre 1994. GEiEG

Catàleg de la Mostra d’Art realitzada al Centre Cultural de Caixa Girona – Fontana d’Or. Girona, 1973

Catàleg de la Mostra d’Art realitzada al Centre Cultural de Caixa Girona – Fontana d’Or. Girona, 1974

AMIR, Xavier, Vit-i-cinc artistes al Gironès i comarca de Banyoles, edita Rosa Estela Grassot, Palafrugell, pàg. 43-47.

ARTISTA