Glossari


Població total per sexe

El Padró municipal d'habitants és el registre administratiu on consten els veïns d'un municipi i constitueix una prova de la seva residència. Cada ajuntament s'encarrega de la creació, la gestió i el manteniment del seu padró. Es tracta d'un registre de dades personals regulat per la Llei de bases de règim local i la Llei de protecció de dades.

L'any 1996 va entrar en funcionament el sistema de gestió contínua i informatitzada dels padrons municipals, basat en la coordinació de l'INE. A partir del 1998 s'obtenen xifres de població (a 1 de gener de cada any), que són declarades oficials.

Al XIFRA es publica una explotació estadística del Padró municipal d’habitants per al període 2000-2022, la informació es difon pel lloc de residència de la població fins a l’àmbit municipal i està desagregada per sexe, edat, nacionalitat i lloc de naixement.

A partir de 2023 el Padró municipal d'habitants només ofereix la xifra de població per sexe dels municipis, les comarques i província. El Cens de població anual passa a ser la font de referència per a la població a tots els nivells territorials, excepte els casos en què expressament s'exigeixi l'ús de la població empadronada segons el procediment que empara la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LBRL) i el Reglament de població i demarcació territorial de les entitats locals (RPDT).

Fonts: Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) per al padró continu i Instituto Nacional de Estadística (INE) per al cens de població i habitatge.

Logo DDGI