Saltar al contingut

NOTÍCIES / Barcelona

Adrià Gamero, resident a l'espai EART

26 març 2025

Adrià Gamero, resident a l'espai EART

Adrià Gamero, artista del programa Exposicions Viatgeres, nou resident de l’espai EART

L’artista de la Garrotxa Adrià Gamero ha estat seleccionat per formar part de les residències de Tallers d’Artistes del projecte E:\\ART. Gamero va ser un dels dos artistes guanyadors de la divuitena edició del programa Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona amb el projecte «La construcció d’un simulacre», que entre setembre de 2022 i octubre de 2023 va itinerar per diferents sales i espais expositius de les comarques gironines.

E:\\ART, Centre de Mediació, Educació i Art Contemporani, és una entitat sense ànim de lucre que empra la cultura i els processos creatius com a accions educatives per fomentar la capacitat crítica i creativa de les persones. Treballa amb artistes, als quals ofereix projectes per incrementar la seva professionalització i consolidar la seva trajectòria i formació. En aquesta línia, els Tallers d’Artistes són una iniciativa d’acolliment perquè els artistes puguin desenvolupar un treball de caràcter professional. La selecció es fa mitjançant una convocatòria pública amb unes dates determinades.

La pràctica artística d’Adrià Gamero gira entorn de les imatges i com aquestes són construïdes dins el context digital actual. Davant la immediatesa a la qual ens han acostumat els sistemes de producció, la proposta artística que desenvolupa demana a qui observa una actitud atenta i contemplativa. La premissa és disseccionar imatges de naturalesa digital, per tal de fer evidents les estructures i els mètodes que les fan possibles.

 Adrià Gamero Casellas

Exposicions Viatgeres - La construcció d’un simulacre

EART

 

Fotografia:

«Mill espines», 2024
Paper fotogràfic, impressió digital, fusta de balsa, fusta MDF, contraplacat, paspartú, cartró pedra i elements metàl·lics, 76 x 38 x 30,5 cm / 131 x 38 x 30,5 cm
Aquesta és una de les peces que formen Pecíol, una exposició que parla de com contenir, subjectar i sostenir les imatges. El pecíol és la part de la planta que uneix la fulla amb la branca, una petita estructura que fa possible un sistema molt més gran del qual forma part. Així mateix, les imatges s’adhereixen a les estructures que formen tot un sistema de representació.