Saltar al contingut

NOTÍCIES / Girona

Homenatge a Joan Domènech i Moner

30 maig 2024

Homenatge a Joan Domènech i Moner

El món de la cultura retrà un homenatge a Joan Domènech i Moner (Lloret de Mar, 1943-2023) el proper 30 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Auditori Josep Irla.

Domènech va ser un referent de la cultura del país, tant des del vessant polític com des de l’activisme i la recerca. Mestre i historiador, autor d’un amplíssim ventall d’articles i llibres relacionats amb la cultura popular, va ser el primer alcalde democràtic de Lloret de Mar (1979-1983), regidor d’aquest Ajuntament (1995-1999), ponent de Cultura de la Diputació de Girona (1995-1996) i director dels Serveis Territorials de Cultura de Girona (1996-2003). A més, va ser membre del Consell Editorial de la Fundació Valvi i president de la Fundació Prudenci Bertrana, entre altres càrrecs.

En aquest acte d’homenatge hi intervindran Mariàngela Vilallonga, Pep Vila, Joaquim Nadal i Joaquim Vidal, amb l’aportació musical de Josep i Francesc Cassú (piano) i Jordi Molina.

Joan Domènech i Moner a vikipèdia

Informació sobre l’acte

 

Fotografia:

Joan Domènech, diputat d’Ensenyament i Cultura de la Diputació, al seu despatx, entrevistat amb motiu de la presentació d’una campanya d’ensenyament de la sardana a l’escola, 17 de febrer de 1996.

(Foto: Marçal Molas. INSPAI, Centre de la Imatge. Diputació de Girona.)