Saltar al contingut

NOTÍCIES / Girona

Les arts vives protagonitzen el dossier del darrer número de la Revista de Girona

5 abril 2024

Dossier de la RdG 343

El dossier del número 343 de la Revista de Girona, de març i abril de 2024, editada per la Diputació de Girona, tracta sobre les arts vives i les seves diverses manifestacions a les comarques gironines.

Entenem per arts vives les que són, en paraules d’una de les coordinadores del dossier, Keta Capdevila, «formes d’expressió que es desenvolupen en un moment i un lloc determinats, amb un públic i amb intèrprets que les duen a terme [i que] engloben una gran varietat de gèneres, com la dansa contemporània, el teatre, el circ, les performances, entre moltes altres».

Al llarg de quasi cinquanta pàgines, les coordinadores del dossier, Keta Capdevila i Tena Busquets, i les diferents autores i autors dels articles que el configuren, mostren les múltiples i diverses manifestacions artístiques que esquitxen el territori. El resultat: una geografia d’unes pràctiques vinculades als llocs, però volgudament desbordadores, entenent el lloc no pas com un espai on es contenen o ocorren les accions, «sinó com el que es construeix mitjançant la nostra pròpia acció situada i política».

Enllaç a la publicació