Saltar al contingut

NOTÍCIES / Girona

Quatre artistes del fons d'art de la Diputació de Girona a l'exposició «Esclats d'un instant 90's», al Museu d'Art de Girona

5 abril 2024

Exposició "Esclats d'un instant 90's" al Museu d'Art de Girona

Montserrat Costa, Pia Crozet, Begoña Egurbide i Assumpció Mateu, amb obra al fons d’art de la Diputació de Girona, formen part de la selecció d’artistes que es poden veure a l’exposició «Esclats d’un instant, 90’s. L’aportació de les artistes al fons d’art del diari Avui». La mostra, comissariada per Elina Norandi, es pot visitar al Museu d’Art de Girona fins al febrer de 2025.

Després d'una primera exposició dedicada a mostrar les obres que diferents artistes van donar al fons d’art del diari Avui als anys setanta, el Museu d’Art presenta una nova mostra per ensenyar les donacions que van tenir lloc durant la dècada dels anys noranta, quan va haver-hi una altra recollida d’obres. A diferència de la primera, no va consistir en una petició publicada de manera formal, sinó que diverses artistes recorden que els va arribar la sol·licitud a través d’alguna persona concreta lligada a la gestió del fons. En aquest cas, el creixement del fons es va fer sota el comissariat de la historiadora, crítica d’art i articulista del diari Pilar Parcerisas.

A l’exposició, a part de les artistes mencionades, s’hi pot veure obra de Montserrat Acosta, Pilarín Bayés, Maria Bofill, Maria Teresa Codina, Colita, Rosa Espinosa Pla, Josepa Filella, Maria Girona , Kima Guitart, Casilda Huguet, Elisabet Mabres, Madola, Anna Mauri, Mariona Millà, Elena Paredes, Gina Portera, Anna Pujol, Maria Assumpció Raventós, Àngels Ribé, Amèlia Riera, Pilar Segura i Carme Serra Cantarell.

El projecte del Museu d’Art de Girona complementa la tasca que en aquest sentit impulsa la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya per la recuperació de les dones artistes i per la compilació del seu testimoniatge, un projecte també confiat a Elina Norandi.

 

El fons d’art de la Diputació de Girona

Informació sobre l’exposició