Saltar al contingut

NOTÍCIES / Girona

1 mes 1 obra al Museu d'Art de Girona

19 febrer 2024

1 mes 1 obra al Museu d'Art de Girona

1 mes 1 obra al Museu d’Art de Girona

Des de l’any 1994 el Museu d’Art exposa de manera mensual una obra seleccionada del seu fons que es presenta acompanyada d’un text centrat en un aspecte determinat de la seva història. Amb aquesta aproximació d’expert, s’amplia la documentació que el Museu té sobre les obres del seu fons.

Aquest mes de febrer, l’obra seleccionada és «Marina», de l’artista Joan Orihuel i Bartra, de l‘any 1950, que forma part del fons d’art de la Diputació de Girona.

Es tracta d’un oli sobre fusta, de 37,5 x 55 cm., on l’artista, segons l’article de l’obra signat per Marina Garcia i Carbonell, “ens presenta un dels racons més emblemàtics de la costa de l’Escala, el Port d’en Perris. Les barques esperen silencioses en un racó que antigament havia estat un dels punts neuràlgics de sortida de les embarcacions de pesca. Una evocació als temps en què les drassanes, situades a prop d’aquesta localització, bullien d’activitat amb la construcció de llaguts, bous, teranyines i bots. Un paisatge de marina que ens aproxima a un gènere del qual poc s’ha parlat quan ens referim a l’àmplia trajectòria artística de Joan Orihuel i Bartra (Barcelona, 1907 – Buenos Aires, 1992), recordat sobretot per ser el pintor de la postguerra a Girona.

Informació 1 mes, 1 obra

Article de l’obra