Saltar al contingut

NOTÍCIES / Girona

Taller amb l'artista... Àlex Nogué a la Casa de Cultura

14 març 2022

Taller amb l¿artista... Àlex Nogué a la Casa de Cultura

Aquest dijous, 17 de març, a les 17:30 h, a les Sales d’exposicions de la planta baixa de la Casa de Cultura, l’artista Àlex Nogué farà un taller relacionat amb la seva exposició «Quan els arbres deixaren anar la nit».

Nogué començarà l’activitat amb una visita a l’exposició. Tot seguit, guiarà els participants en la realització d’una obra inspirada en la instal·lació que porta el mateix nom de l’exposició per aconseguir expressar la transició entre l’obscuritat i la claredat amb un carbonet sobre paper.

Àlex Nogué va guanyar l’any2017 la convocatòria de la novena Biennal d’Art de Girona amb Boix, peça que esdevé el punt de partida d’aquesta exposició. Aquell mateix any va protagonitzar la catorzena edició del cicle Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona amb «Un tren en pot amagar un altre», una proposta en la qual prenia com a títol un rètol habitual a les estacions de tren franceses, Un train peut en cacher un autre,  per explicar que una imatge pot contenir més del que veiem.

«Quan els arbres deixaren anar la nit» és una exposició d’art contemporani que utilitza metafòricament els elements de la natura —arbres, plantes i el paisatge—, fent referència als moments singulars de canvi, com el de la nit al dia. Però també fa referència als canvis en el moment de passar de les intuïcions a les realitzacions en la creació artística, i als canvis en els moments incerts que ens han tocat viure. L’autor ha treballat en aquest projecte durant aquest llarg període de pandèmia i ha tingut especialment en compte les possibilitats que li oferien les dues sales de la planta baixa de l’edifici de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona per treballar en una obra de gran format.

 Activitat amb inscripció prèvia: Taller amb l’artista... Àlex Nogué