Saltar al contingut
Fotografia documental i fotoperiodisme

RaholaFoto2022

Premis Carles Rahola de Comunicació Local

L’exposició «RaholaFoto2022» té la seva gènesi en els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que promouen cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines, donar al periodisme local la rellevància que li correspon, destacar-ne la qualitat i remarcar la seva importància en el dia a dia dels habitants d’aquestes comarques. La mostra es compon dels treballs que els fotoperiodistes van presentar a la tretzena edició d’aquests guardons en la categoria que premia la millor fotografia de premsa.  

L’exposició presenta una selecció de vint-i-una imatges de quinze professionals del fotoperiodisme que, amb la seva mirada personal, aconsegueixen fer reviure l’any 2021. Com no pot ser d’una altra manera, la pandèmia del coronavirus segueix present en moltes de les imatges. Ara bé, l’aproximació i el tractament amb la que se’ns mostra és molt diferent de com va ser l’any anterior, l’any de les restriccions, confinaments i ingressos hospitalaris.

Les fotografies de la mostra, que també es poden veure al catàleg que l’acompanya, ens recorden diferents moments d’aquest any 2021: l’erupció del volcà de Cumbre Vieja i els incendies a l’Empordà (extraordinària la imatge guanyadora, obra de David Borrat Martos, que mostra la dimensió del foc al massís del Montgrí sense que es vegi ni una flama), paisatges i animals, retrats, protestes al carrer i esdeveniments esportius. D’un banda veiem les vacunacions, que van obrir una primera porta a l’esperança, i de l’altra, apareixen activitats més o menys massives, que aporten una visió que s’aproxima a la recuperació de la normalitat i, en definitiva, ens mostren el camí d’aquesta recuperació.