Saltar al contingut
Fotografia documental i fotoperiodisme

Pablito, una visió propera

Commemoració del centenari del naixement de Pablo García Cortés, Pablito

Pablo García Cortés, Pablito (Almeria, 1922 - Girona, 1999), va captar amb la seva càmera gairebé tres dècades de l’activitat social, política i artística de les comarques gironines. A finals dels anys cinquanta, després d’haver treballat com a fotògraf a Madrid i Barcelona, Pablito es va establir definitivament a Girona.

Entre els anys 1957 i 1984, la seva habilitat com a fotoperiodista i també la seva dimensió humana li van permetre acostar-se al món de la cultura, l’esport i l’oci nocturn gironins i recollir-ne un bon nombre de testimonis gràfics, publicats en mitjans com Dicen, Tele/eXpres, Los Sitios de Girona, L’Indépendant o Paris Match i les agències EFE i Europa Press.

Pablito va ser, tal com l’ha definit el seu fill, Paul Garcia, un «influencer dels anys setanta» que va documentar els anys del boom turístic de la Costa Brava amb imatges de personalitats, artistes i famosos d’arreu del món. Amb motiu del centenari del naixement de Pablo García Cortés, Pablito, la Diputació de Girona presenta aquesta exposició, sorgida a partir del fons d’aquest fotògraf.

Tria de fotos: Paul Garcia Gomez.

Totes les imatges de l’exposició, excepte aquelles de les quals s’indiqui la procedència, provenen del Fons Pablo García Cortés, Pablito, que es custodia a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

El procediment fotogràfic original de totes les imatges de l’exposició és negatiu de gelatina i plata sobre acetat de cel·lulosa de 35 mm, excepte en aquelles en les quals s’indiqui un altre procediment fotogràfic.