Saltar al contingut
Paraula i imatge

Còmic

Exposició «Còmic Infantil i juvenil»

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, en col·laboració amb l’Oficina de Difusió, han organitzat aquesta exposició itinerant,, amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura i donar a conèixer la riquesa i els beneficis dels còmics infantils i juvenils a tots aquells espais expositius de les comarques gironines, especialment els ubicats a les biblioteques, que tinguin interès en acollir-la.

Les històries en vinyetes, es basen en una successió d’imatges que formen una seqüència amb significat, una història il·lustrada. Els elements del còmic poden estar relacionats amb les imatges com és el cas de les vinyetes, les metàfores visuals, els personatges o les línies cinètiques o bé amb el text, com és el cas del cartutx, les galarades o les onomatopeies.

L’exposició «Còmics» es construeix mitjançant un recorregut visual a través dels plafons de quatre estructures amb informació a dues cares, alguns amb elements interactius amb els quals els visitants poden interactuar, i que es basa en el coneixement de les novel·les gràfiques, els origens, la historia i les diferents parts i temàtiques que poden tractar, i finalitza amb la mostra de còmics que s’han portat a la pantalla. Alguns plafons tenen lleixes amb còmics que es poden consultar.

La mostra consta de quatre estructures, amb una instal·lació òptima a partir d’un espai de 50 m2. En el cas de no disposar d’un espai diàfan els mòduls es poden distribuir tenint en compte les mides de cadascun:

1 mòdul de 125 cm x 125

2 mòduls de 180 cm x 60 cm

1 mòdul de 100 cm x 120 cm

 

Fotografies: Miquel Millan