Saltar al contingut
Territori i sostenibilitat

Artistes amb tractor

Artistes amb tractor. La terra i la pagesia

La Diputació de Girona presenta una exposició realitzada conjuntament per les quatre diputacions catalanes, l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


L’artista Sara Boldú Botam fa un homenatge a la terra i la pagesia des d’un punt de vista artístic, visual i poètic que, al mateix temps, ens pot ajudar a reflexionar sobre les profundes implicacions que té l’alimentació en les nostres vides, i sobre la necessitat d’avançar cap a una nova cultura del territori.


La mostra s’inaugura el 5 de juny a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany). Des d’allà iniciarà un recorregut itinerant que la portarà, fins al juny del 2022, per diversos municipis de Catalunya.


Un dels principals eixos que motiven aquesta exposició és la reflexió sobre l’alimentació sostenible, un model d’alimentació que té per objectiu arribar a tota la població i reduir l’impacte negatiu que pot tenir sobre els territoris i el planeta. Per aconseguir-ho, cal produir, transformar, vendre, comprar i consumir aliments de manera que es creï prosperitat, es promogui la justícia social, es cuidin, es conservin i es regenerin els recursos i els ecosistemes, i d’aquesta manera es faci possible que les generacions futures es puguin alimentar també de manera sostenible. Així doncs, l’alimentació sostenible resulta imprescindible per poder assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en l’horitzó 2030.

 

Documentació

Catàleg