Saltar al contingut
Fotografia documental i fotoperiodisme

RaholaFoto2020

Premis Carles Rahola de Comunicació Local

L’exposició «RaholaFoto2020» té la seva gènesi en els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que promouen cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines. La mostra es compon dels treballs que els fotoperiodistes van presentar a la onzena edició d’aquests guardons en la categoria que premia la millor fotografia de premsa.  

Presenta un total de 29 imatgesd’onze professionals fotoperiodistes que, amb la seva mirada personal, aconsegueixen fer reviure l’any 2019 en imatges al voltant del fet noticiable més destacat de l’any: les reaccions i les protestes ciutadanes a les comarques gironines en resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics del procés. També les d’altres moments noticiables del mateix any.

La sèrie guanyadora, obra del fotògraf Carles Palacio, destaca, segons les paraules del jurat, perquè «combina el poder descriptiu del moment amb una estètica fotogràfica d’alt nivell i ofereix una visió polièdrica dels fets». Palacios ens hi apropa des d’una mirada molt personal, que mostra els esdeveniments amb una visió allunyada de l’espectacularitat. 

 
 
 

Documentació

Catàleg