Saltar al contingut
Fotografia documental i fotoperiodisme

Capturant l'actualitat

Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, promoguts des de fa nou anys per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, reconeixen la tasca de la professió periodística i fomenten la creativitat informativa a les comarques gironines.

Aquesta exposició correspon a una selecció –ampliada en el catàleg- dels 50 treballs presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels Premis. Disset professionals, cadascun amb la seva mirada personal, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats del 2017, amb especial atenció a tot els esdeveniments polítics que es van viure el darrer trimestre de l’any. Les càrregues policials del dia 1 d’octubre centren inevitablement moltes de les imatges, igual que les manifestacions que van tenir lloc posteriorment com a resposta a aquesta violència i a l’aplicació de l’article 155.

Però és evident que dotze mesos donen per a molt, i no seria just no reflectir en aquest recull l’alegria que es va viure per l’ascens (per fi!) del Girona FC a Primera Divisió, no recordar l’expectació que va crear-se a Figueres per l’ordre que va obligar a exhumar el cos de Dalí per extreure’n ADN o descartar el dolorosíssim impacte que va tenir a Ripoll descobrir que els terroristes que van atemptar a Barcelona i a Cambrils eren fills de la vila.

Totes aquestes fotos van capturar en el moment precís un trosset d’actualitat. Però moltes d’elles ens mostren, amb tota la seva força, un instant d’història.

Per a més informació: http://www.premiscarlesrahola.cat/

 

Documentació

Catàleg

Actes i events