Saltar al contingut
Fotografia documental i fotoperiodisme

Meitats

Judith Vizcarra

El pas del temps, les emocions i l'herència genètica, són les tres variables a través de les quals es construeix «Meitats». La seva autora, la fotògrafa Judith Vizcarra, retratista de professió, ha centrat el seu treball en una profunda reflexió sobre el rostre. Ho ha fet presentant-lo descompost en dues meitats que es complementen gràcies a una vinculació genètica que interpel·la l’espectador de forma impactant i convida a una reflexió.

“Aprendre a mirar-nos, observant el to de la pell, les empremtes a través de les arrugues i, sobretot, els ulls. Els ulls quan ens parlen i quan ens parlen sense paraules. La seva brillantor o buidor, l'aparent alegria i l'autèntica, el moviment a vegades imperceptible del conjunt de muscles del rostre que ens donen el caràcter, i tot això forma l'expressivitat genuïna de cada persona.
«Meitats» vol ser un exercici dur de visualització per arribar a perdonar-nos mútuament, tan a través de la nostàlgia del que haguéssim volgut ser, com amb la percepció ingènua de pensar que la joventut és per sempre.
Per comprendre l'esforç, per entendre, malgrat les circumstàncies, que la construcció d'un mateix és només un procés individual que exigeix constància i determinació, però sense oblidar en absolut els nostres orígens. D'on venim? Com som? I sobretot, què volem ser?”

Judith Vizcarra

«Meitats» forma part del projecte d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona gràcies a l’acord de col·laboració existent entre la Diputació i la Casa de Cultura les Bernardes.

 

Documentació

Catàleg