Saltar al contingut
Arts plàstiques

Origen

«Recorda on vas»

Sota el suggeridor títol «Origen», Jordi Isern hi engloba un petit cicle d’instal·lacions pictòriques que l’artista ha tingut l’oportunitat de crear i presentar al públic i que fan referència al procés creatiu que ha desenvolupat després d’haver passat per l’experiència d’itinerar la mostra guanyadora del cicle Exposicions Viatgeres de l’any 2015, «Com un vas buit».

Explorador incansable de noves formulacions estètiques i artístiques i contínuament connectat amb l’interior de l’individu i amb la necessitat humana de cercar l’essencial, del projecte Exposicions Viatgeres, Isern n’ha extret unes determinades vivències i ha avançat en el seu art. «Origen» és, doncs, el resultat d’un procés en què es manifesta la transformació del treball de l’artista tant per mitjà dels espais expositius on s’ha ubicat, com per la seva pròpia voluntat i sensibilitat.

Seguint amb el concepte «itinerant», que ha marcat l’exposició marc «Com un vas buit» ¿la qual es va poder veure en una desena de sales d’exposicions de les comarques gironines durant els anys 2015 i 2016¿, en aquesta ocasió Jordi Isern també ha plantejat «Origen» a mode d’itinerari. Aquesta trilogia és el resultat d’idear tres tipus d’instal·lacions, entre elles completament connectades, en tres espais diferents. La primera de les instal·lacions pictòriques, que tenia per títol «Recorda d’on vens», es va fer a La Cisterna del Museu d’Història de Girona amb motiu d’Inund’Art el juny de 2017; la segona, «Recorda qui ets», es va poder veure al refugi antiaeri de Girona els mesos d’octubre i novembre passats de 2017, i la tercera, «Recorda on vas», es podrà veure durant els mesos de febrer i març al Museu de la Garrotxa.

Coordinació entre diferents institucions. La complexitat d’aquestes tres instal·lacions pictòriques ha comportat la implicació directa de diferents entitats, centres i institucions que treballen en l’àmbit de la cultura, i s’ha aconseguit amb èxit un treball coordinat i conjunt. La primera d’elles, «Recorda d’on vens», es va fer gràcies a l’aposta d’Indund’Art i la col·laboració del Museu d’Història de Girona; la segona, «Recorda qui ets», va comptar amb el comissariat de Carme Sais, directora de Bòlid, Centre d’Art Contemporani de Girona, i amb la col·laboració de nou del Museu d’Història, i aquesta tercera s’ha pogut dur a terme gràcies a la participació del Museu de la Garrotxa i de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

 
 

Documentació

Catàleg