Saltar al contingut
Arxiu i memòria

350 anys al teu costat

Memòria de l'antic Hospital de Santa Caterina

Amb motiu de la commemoració dels 350 anys de l’antic Hospital de Santa Caterina, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona han unit esforços per organitzar una exposició, que es podrà veure fins al 12 de novembre al passatge d’Aristides Maillol de l’Edifici de la Generalitat.


La mostra, que porta per títol «350 anys al teu costat», vol posar en relleu la memòria històrica de l’hospital, feta de vivències, emocions i records propis d’un edifici assistencial; una memòria digna de ser preservada. Per això l’exposició se serveix d’imatges dels fons dels principals arxius de Girona, per mitjà de les quals es reconstrueix la història d’aquest antic espai tan emblemàtic de la ciutat.


El passatge d’Aristides Maillol és l’emplaçament escollit per situar-hi els plafons que componen els diferents àmbits de l’exposició: l’Hospital i la ciutat; Atenció al malalt; Laboratoris, sales d’operacions i farmàcia; Vida interior, i L’Hospital visitat i celebrat.


Complementa aquests àmbits la mostra d’objectes propis de l’Hospital, dins l’Espai Expositiu Santa Caterina, animada per la projecció de dos audiovisuals que recullen moments històrics i imatges i lectures que evoquen fragments de memòria.

Per a més informació: http://generalitatgirona.gencat.cat/ca/patrimoni/Commemoracio/

 

Documentació

Catàleg

Actes i events