Saltar al contingut
Arts plàstiques

Pintura

Jordi Martoranno

«Pintura» és el nom de l’exposició que la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Casa de Cultura, ha organitzat amb motiu de la cloenda de la itinerància de «Formes en correspondència», de Jordi Martoranno. La mostra, que va ser la guanyadora de la novena convocatòria de l’Exposicions Viatgeres, s’ha exposat durant més de dos anys per diferents municipis de les comarques gironines, i ara es clou amb aquest colofó excepcional: la presentació a la Casa de Cultura dels darrers treballs de l’artista.

Així, l’exposició «Pintura» es compon d’una quarantena de peces (la majoria de gran format, realitzades amb oli sobre tela o paper) amb les quals Jordi Martoranno ha estat treballant al llarg de tot el temps que ha durat la itinerància. Explorador incansable de nous plantejaments artístics, i contínuament connectat amb l’individu i amb tot allò que l’envolta, del projecte Exposicions Viatgeres Martoranno n’ha extret unes determinades vivències que han transformat el caràcter estètic i conceptual de la seva obra. «Pintura» és, doncs, el resultat d’un procés en què es manifesta la transformació del treball de Martoranno tant per mitjà dels espais expositius on s’ubica com de la voluntat i la sensibilitat pròpies de l’artista.

Hereu dels pintors catalans capdavanters en l’abstracció matèrica, Martoranno treballa amb formes que porta amb ell des de sempre. L’exposició es divideix en tres grans blocs: en el primer, titulat Epifania, Martoranno ha treballat amb el concepte de l’enigma, i planteja a l’espectador l’exercici de descobrir sentits amagats. En un segon bloc, Empremtes, trobem peces que ens remeten als nostres orígens. I, finalment, el grup de peces que s’engloben dins el terme Estructures es dediquen a reflexionar sobre la composició pròpia de l’individu i sobre com aquesta es mou entre la fórmula més minúscula i la més majúscula, representada per la immensitat del cosmos.

Per a més informació: https://jordimartoranno.wordpress.com

 

Documentació

Catàleg