Saltar al contingut
Instal·lacions

Exposició Filatèlica "Fires de Sant Narcís" 2014

Un any més la Societat Filatèlica Gironina (SOFIGI) exposa, durant les Fires i Festes de Sant Narcís, la tradicional mostra filatèlica al claustre de la Diputació de Girona. Aquest any l'exposició compleix 56 edicions i la Societat Filatèlica Gironina ha volgut fer-la coincidir amb la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

Per això, la Diputació de Girona col·labora amb aquesta exposició, que compta amb un seguit de projectes i accions paral·leles que vinculen la Mancomunitat i el món del segell.

L'exposició està composta per diferents col·leccions filatèliques, entre les quals destaca la monogràfica de la Societat Filatèlica sobre les exposicions que ha dut a terme des del 1953 fins al 2013; també la col·lecció de Xavier Andreu titulada  “Història postal de les comarques gironines”, que fa un recorregut per la nostra història des de la perspectiva postal, o la d'Elionor Boix “Fets catalans”, un recull de dades i fets històrics de Catalunya estampats en documents filatèlics.

Per altra banda, amb l'objectiu de deixar constància de la commemoració del centenari de la Mancomunitat, s'ha editat un segell personalitzat dedicat a la figura d'Agustí Riera i Pau, president de la Diputació de Girona durant aquella època, i també s'ha dissenyat especialment per a l'ocasió un mata-segells que estarà a disposició de qui hi estigui interessat el proper dimecres 29 d'octubre, de 12 a 14 hores, a la Diputació de Girona.

L'exposició és podrà visitar de dilluns a diumenge de 10 a 19 h