Saltar al contingut
Arts plàstiques

Hipnosi

Adrià Ciurana Ciurana, Adrià

«Hipnosi», de l'artista figuerenc Adrià Ciurana, és una de les dues exposicions seleccionades pel jurat en l'última convocatòria (2014-2015) del programa Exposicions Viatgeres. El jurat va elegir aquest projecte com un dels dos guanyadors «pel risc que l'artista assumeix en el seu discurs, per la seva capacitat de comunicar amb pocs elements i materials i pel seu afinat sentit de la ironia, que sovint aconsegueix ser transcendent».


L'exposició es compon d'una trentena de peces que tenen com a fil conductor les tradicionals vanites, però elaborades amb paper de rebuig, fragments d'embalatges i altres pictogrames, com codis de barres, gramatge dels ous o de la carta de colors, etc. L'artista treballa amb una tècnica peculiar que ell mateix s'ha anat confeccionant a mida a través de l'experimentació amb un procés en què conflueixen característiques de les tècniques del gravat i el collage.
L'objectiu d’«Hipnosi» és plantejar una reflexió a l'entorn del concepte de reciclatge i de la recopilació infinita de residus, un exercici que ha de transportar l'espectador a un procés d'hipnosi que li faciliti la possibilitat de modificar la seva mirada i entendre l'art d'una altra manera.

 
 

Documentació

Catàleg