Saltar al contingut
Arxiu i memòria

La càbala i Espriu. Les portes de la llum

Any Espriu

L’exposició “La càbala i Espriu. Les portes de la llum” s’integra dins dels actes de l’Any Espriu, i ofereix un recorregut panoràmic pel misticisme hebreu i les ànsies de coneixement i comprensió de la càbala que impregna l’obra de Salvador Espriu. La mostra es podrà veure a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona fins al 20 de juny.
L’exposició es compon de diferents tipus d’estructures (plafons, pantalles de gran format, pantalles tàctils, vitrines i punts d’àudio), a través de les quals es vincula la càbala amb Salvador Espriu.
La càbala és la via de coneixement de la mística jueva. Els seus orígens es remunten al segle i. L’objectiu dels cabalistes és col·laborar a ordenar el món per tal de mantenir l’equilibri entre les forces oposades (des de la llum més esplendent de la divinitat fins a l’opacitat del món físic). A l’exposició s’explica com l’obra d’Espriu està impregnada per la càbala i pel misticisme hebreu, que seran per a ell una guia ètica i intel·lectual.
L’exposició ha estat organitzada per l’Any Espriu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, i comissariada per Rosa Delor, llicenciada en filologia hispànica i doctora en filologia catalana, especialitzada en l’obra de Salvador Espriu.
La mostra també es podrà veure durant aquest any al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona.

 

Itineràncies anteriors