Saltar al contingut
Fotografia documental i fotoperiodisme

La mirada de Steve McCurry

Steve McCurry

El fotògraf, nascut a Filadèlfia el 1950, és conegut mundialment per les seves fotografies, especialment evocadores, perquè sap capturar l'essència de la lluita i de les alegries humanes arreu del món, i perquè deixa constància, a través de les seves imatges, de nombrosos conflictes civils i internacionals.

La seva carrera va assolir a una fita important quan va fotografiar la nena afganesa Sharbat Gula, imatge publicada a la revista National Geographic l'any 1985, la qual s'ha convertit en una de les fotografies més famoses del món (que també es va poder veure a l'exposició de la Casa de Cultura).

En resum, "La mirada de Steve McCurry” la componen 79 fotografies: 23 fotografies de 50,8 x 61 cm; 40 fotografies de 76,2 x 101,6 cm; 16 fotografies de 101,6 x 152,4 cm, a més d'un vídeo que narra com un equip de National Geographic i el fotògraf Steve McCurry van trobar Sharbat Gula i la van fotografiar disset anys després d'haver-li fet la primera fotografia.

Totes les fotografies palesen com McCurry no se centra únicament en els paisatges i el terreny, sinó que dóna una importància cabdal als rostres i als comportaments humans.