Programa 2022-2023
Fitxa de l'activitat
Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat
Període de sol·licitud tancat
Títol:
No l'emboliquis
Descripció breu:
Taller on descobrirem les possibilitats d'escollir un àpat que generi els mínims residus possibles, que tingui un impacte ambiental baix i que a més sigui saludable.
Veurem que tenim l'opció de rebutjar i reduir els embolcalls per seguir un estil de vida de residu zero.
Lloc o equipament:
Centre escolar, entitat o equipament municipal
Nivell educatiu:
Educació infantil: No
Educació primària: Si
Educació secundària: Si
Cicles formatius: Si
Cicle inicial: Si
Cicle mitja: Si
Cicle superior: Si
Primer cicle ESO: Si
Segon cicle ESO: Si
Batxillerat: No
Durada:
2 h
Preu/alumne original:
6 €
Preu/alumne amb subvenció aplicada
4.5 €
* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts
de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí,
1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).
Objectius:
- Sensibilitzar sobre els perjudicis ecològics, econòmics i de salut que suposen determinats hàbits de consum que són generadors d'una gran quantitat de residus innecessaris.
- Fomentar actituds proactives vers la reducció i minimització dels residus, promovent un estil de vida de residu zero.
- Afavorir uns hàbits de consum saludables i sostenibles que contribueixin a minimitzar l'impacte ambiental.
Descripció de l'activitat:
L'activitat consisteix en un taller pràctic durant el qual es presentaran diferents opcions d'un mateix àpat que s'han de classificar a partir dels criteris següents: generació de residus i alimentació saludable.
El grup participant es divideix en subgrups que analitzen i classifiquen les diferents opcions pel seu compte. A través d'una dinàmica conjunta d'observació, anàlisi i reflexió, es posen en comú les diverses classificacions i es debat sobre l'impacte ambiental i social que suposa cada cas. Finalment es determina quina és la millor opció.
Materials utilitzats:
Aliments diversos (sense embolcall i amb excés d'embolcall), diferents tipus de begudes (sense envàs, amb envàs) i diferents opcions per al transport d'aliments (que generen residu o no).
Mecanismes d'avaluació:
Mecanisme d'avaluació:
Dinàmica de percepció sobre la valoració que fan els participants de l'activitat i l'impacte que els ha provocat; la intenció de canvi d'hàbits a escala individual.
Indicador:
percentatge de participants que incorporen canvis d'hàbits quotidians (enquesta abans i després de la realització del taller); quantificació dels residus generats pel grup participant durant la setmana prèvia i al llarg d'una setmana quinze dies després d'haver fet el taller.
Observacions:
Compromís de la persona responsable de l'activitat per part de l'escola o l'entitat participant de realitzar i registrar l'indicador i comunicar-lo a l'Escola de Natura.
Activitat que es pot emmarcar en la Setmana Europea de Prevenció de Residus.