Curs de monitor/a de menjador + manipulador d'aliments

Vilablareix

Data d’inici 24/09/2024
Data de finalització 15/10/2024
Durada 21 Hores
Horari de 09h a 12h

Descripció

Curs Monitor/a de menjador + manipulador d'aliments

DATES: del 24 de setembre al 15 d'octubre de 2024 

HORARI: de 09h a 12,00 h.

DIES: dimarts  i dijous.

DURADA: 21 hores (7 sessions de 3,0h)

MODALITAT: Presencial

OBJECTIUS:

El curs intensiu de monitor/a de menjador està dirigit a poder conèixer i saber actuar en les funcions dels/de les educadors/es en l’organització del menjador escolar. En ell treballarem l’educació emocional, la psicologia positiva i les activitats de reflexió. Saber com actuar en una mediació i com resoldre conflictes així com conèixer les estratègies per a fer silenci i reduir el soroll al menjador escolar. Tenir un coneixement de l’alimentació i trastorns alimentaris (al·lèrgens i intoleràncies alimentaries) i, com no, assolir unes nocions de primers auxilis per a casos d’emergència, una jornada la dedicarem a l’obtenció del carnet de manipulador d’aliments.

PROGRAMACIÓ:

Mòdul 1:

1. Funcions monitores / educadores

2. Normativa, ètica i responsabilitat

3. Manipulació d’aliments

4. Hàbits d’higiene, menjador i socialització

5. Organització i pautes d’observació

6. Examen i certificació del carnet de manipulador d’aliments.

Mòdul 2:

1. Psicopedagogia i recursos pedagògics

2. Estratègies per a fer silenci i reduir el soroll al menjador escolar

3. Dinamització i planificació

4. Jocs i activitats a l’interior

5. Jocs i activitats a l’exterior

Mòdul 3:

1. Prevenció i primers auxilis

2. Coaching i psicologia positiva

3. Intel·ligència emocional

4. Resolució de conflictes i mediació

Mòdul 4:

1. Malalties transmeses pels aliments.

2. Alteracions i contaminacions dels aliments.

3. Prevenció de malalties de transmissió alimentària.

4. Factors que influeixen a una infecció bacteriana.

5. Prevenció.

6. Recepció

7. Emmagatzematge o conservació i envasat i Etiquetat.

8. Materials i utensilis en contacte amb els aliments.

9. Neteja e higiene, punts de control crític i zones perilloses.

10. Neteja i desinfecció d’utensilis e instal·lacions i higiene del personal.

11. Legislació.

METODOLOGIA:

- Seguiment d’un temari definit i facilitat a cadascun dels alumnes a través de pdf,

- complementat per exercicis pràctics.

- Supòsits pràctics de treball personal individual.

- Proves objectives tipus test.

- Examen teòric pel l’obtenció del carnet de manipulador.

Per més informació trucar al 972 49 56 55 (Àrea de promoció econòmica El Rusc) o enviar un mail a promoeco@vilablareix.cat

 
Curs de monitor/a de menjador + manipulador d'aliments

Comparteix

Format Presencial
Preu Gratuït
Persones destinatàries Treballadores, Aturades, Empresàries, Emprenedores
Certificat d’assistència
Pràctiques a l’empresa No
Família Serveis socials i culturals

Voleu rebre alertes de formacions similars?

Subscriviu-vos al nostre butlletí d’informació.