Curs de monitor/a de menjador + manipulador d'aliments
Vilablareix
Descripció
Curs Monitor/a de menjador + manipulador d'aliments
DATES: del 24 de setembre al 15 d'octubre de 2024
HORARI: de 09h a 12,00 h.
DIES: dimarts i dijous.
DURADA: 21 hores (7 sessions de 3,0h)
MODALITAT: Presencial
OBJECTIUS:
El curs intensiu de monitor/a de menjador està dirigit a poder conèixer i saber actuar en les funcions dels/de les educadors/es en l’organització del menjador escolar. En ell treballarem l’educació emocional, la psicologia positiva i les activitats de reflexió. Saber com actuar en una mediació i com resoldre conflictes així com conèixer les estratègies per a fer silenci i reduir el soroll al menjador escolar. Tenir un coneixement de l’alimentació i trastorns alimentaris (al·lèrgens i intoleràncies alimentaries) i, com no, assolir unes nocions de primers auxilis per a casos d’emergència, una jornada la dedicarem a l’obtenció del carnet de manipulador d’aliments.
PROGRAMACIÓ:
Mòdul 1:
1. Funcions monitores / educadores
2. Normativa, ètica i responsabilitat
3. Manipulació d’aliments
4. Hàbits d’higiene, menjador i socialització
5. Organització i pautes d’observació
6. Examen i certificació del carnet de manipulador d’aliments.
Mòdul 2:
1. Psicopedagogia i recursos pedagògics
2. Estratègies per a fer silenci i reduir el soroll al menjador escolar
3. Dinamització i planificació
4. Jocs i activitats a l’interior
5. Jocs i activitats a l’exterior
Mòdul 3:
1. Prevenció i primers auxilis
2. Coaching i psicologia positiva
3. Intel·ligència emocional
4. Resolució de conflictes i mediació
Mòdul 4:
1. Malalties transmeses pels aliments.
2. Alteracions i contaminacions dels aliments.
3. Prevenció de malalties de transmissió alimentària.
4. Factors que influeixen a una infecció bacteriana.
5. Prevenció.
6. Recepció
7. Emmagatzematge o conservació i envasat i Etiquetat.
8. Materials i utensilis en contacte amb els aliments.
9. Neteja e higiene, punts de control crític i zones perilloses.
10. Neteja i desinfecció d’utensilis e instal·lacions i higiene del personal.
11. Legislació.
METODOLOGIA:
- Seguiment d’un temari definit i facilitat a cadascun dels alumnes a través de pdf,
- complementat per exercicis pràctics.
- Supòsits pràctics de treball personal individual.
- Proves objectives tipus test.
- Examen teòric pel l’obtenció del carnet de manipulador.
Per més informació trucar al 972 49 56 55 (Àrea de promoció econòmica El Rusc) o enviar un mail a promoeco@vilablareix.cat
Organitza
Vilablareix
Voleu rebre alertes de formacions similars?
Subscriviu-vos al nostre butlletí d’informació.