Comerç a casa

Comerç de Albanyà
Hostatgeria Mare de Déu del Mont

Hostatgeria Mare de Déu del Mont

Allotjament
Carretera de Cabanelles a la Mare de Déu del Mont.
972 193 074

Descripció

L’origen de l'hostatgeria va lligat al monestir benedictí de Sant Llorenç, present des del segle X al pla de Sous, replà de la serra del Mont, a 900 metres d’alçada. La comunitat d’aquest monestir va edificar, a començaments del segle XIV, un santuari a la Mare de Déu al capdamunt de la serra per donar acollida al seu culte, que ja existia al monestir des dels seus orígens.

 

De bon començament hi hagué pelegrinatges de devots procedents dels pobles de la rodalia de la serra, per aquest motiu ben aviat es va habilitar una petita estada per a un capellà secular que en tindria la custòdia. Més tard als segles XVII i XVIII es féu l’hostatgeria, la reforma de la qual va ser inaugurada el 2002. El santuari sempre ha comptat amb una junta de pabordes, actualment patronat, que n’han tingut cura, juntament amb el rector custodi, al llarg dels segles.

 

Dins l'Hostatgeria s'ha restaurat la Cambra de Jacint Verdaguer on, l'estiu del 1884, va fer estada durant un mes i mig. Des daquesta cambra, el poeta, va escriure fragments del seu famós poema "Canigó".

0 Opinions
  • Qualitat del producte
  • Preu
  • Puntualitat
  • Atenció al client

Deixeu una opinió
Producte afegit