.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Una exposició sobre les colònies industrials, a la Casa de Cultura
31/10/2014

Aquest mes de novembre la Casa de Cultura de Girona acull l'exposició «La veu de les colònies», un projecte que pretén donar a conèixer com era la vida dels habitants de les colònies industrials.

La mostra està formada per material inèdit, cedit i recopilat expressament per a aquesta exposició, entre el qual hi ha diaris, revistes, fulls parroquials i material bibliogràfic i hemerogràfic que hi fa referència.

L'exposició reivindica la importància que el fenomen de les colònies va tenir a Catalunya al llarg del segle passat. Malgrat que les colònies han estat estudiades des de diferents disciplines, «La veu de les colònies» ens aporta una mirada des d'una perspectiva totalment desconeguda: la que sorgeix del testimoni directe dels habitants de les colònies i del coneixement de les seves experiències personals.

La casa de cultura també acollirà dues activitats paral·leles dins el marc d'aquesta exposició. La presentació del llibre "Colònies (i veïnats) industrials de la Selva" de Xavier Martí Ylla, a càrrec de Jaume Sobrequés i la presentació del llibre “El silenci dels telers” d'Assumpte Montellà a càrrec de Núria Martí Constans.

L'exposició es podrà visitar de 10 a 20h, del 31 d'octubre al 28 de novembre a la sala Domènec i Fita de la Casa de Cultura de Girona.

Per més informació: Enllaç Casa de Cultura

Documentació ―

Documentació en PDF
Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca