Tècniques i metodologies participatives virtuals

Objectius

Treballar el concepte de participació virtual, i conèixer i valorar les noves tècniques i metodologies per fer una bona gestió participativa en format virtual.

 

Continguts

 1. Quan cal fer participació virtual?
  (Introducció i criteris bàsics per garantir la participació)
 2. Gestió de sessions participatives virtuals
  (La convocatòria, els recursos necessaris, etc.)
 3. Disseny de sessions participatives virtuals
  (Particularitats del disseny virtual)
 4. Eines de gestió i dinamització: plataformes de videoconferència i col·laboratives
  1. Zoom i Miro
   Exemples en els quals s'aprofundirà)
  2. Llista d'altres plataformes possibles i principals característiques
 5. Dubtes i preguntes

 

Docent

Coia Poblet Anglès. Psicòloga social, llicenciada per la Universitat de Barcelona. És cap de projectes en investigació social i de mercats i de participació ciutadana del Gabinet Ceres. És cap de l'àrea de participació ciutadana de Ceres, des d'on ofereixen suport i assessorament a l'Administració pública i a l'empresa privada per dissenyar i desenvolupar processos participatius. És responsable de la direcció tècnica dels projectes participatius de Ceres, des d'on aborden temàtiques i àmbits molt diversos amb una visió de col·laboració i implicació ciutadana: plans estratègics, pressupostos participatius, ciutats intel·ligents, projectes de transició energètica, plans d'ordenació urbanística municipal (POUM), plans de desenvolupament econòmic i ocupacional i plans d'igualtat de gènere, entre d'altres. Darrerament, han fet un salt a la participació virtual, empesos per les circumstàncies, però també per la vessant innovadora. Acompanyen l'Administració pública en el disseny, les eines i el desenvolupament d'espais i processos en línia. És responsable del desenvolupament de la nova línia de productes i serveis dirigits a implantar, fomentar i sensibilitzar les administracions públiques envers el govern obert amb el disseny d'instruments de diagnosi i anàlisi, però també de participació, transparència i escolta activa, com ara l'Altaveu Ciutadà.

 

Destinataris

Al cos de secretaris, al col·lectiu de treballadors públics i a representants de l'Administració local i de tot el seu sector públic interessats en els àmbits de bon govern, transparència, modernització i millora de l'Administració i la participació ciutadana.

 
 
 

Tornar

Certificat

S'expedirà un certificat d'assistència.

Dates i horari

dimecres 10 i 17 de març
de 9.00 a 11.00 h

Lloc

en línia - sessió telemàtica