Fundació Pau Casals

La Diputació de Girona col·labora amb la Fundació Pau Casals per oferir una iniciativa de promoció cultural i de suport educatiu als municipis de la demarcació de Girona, adreçada a la població escolar en general, i especialment de primària a ESO; i garantir, d'aquesta manera, que els joves catalans coneguin la figura i el llegat universal de Pau Casals.

En aquest sentit, amb aquest acord entre les dues institucions, s'ofereix l'accés gratuït per a tots els centres escolars dels municipis de les comarques gironines, tant en visita ordinària lliure, com organitzada, durant el curs escolar 2017/2018.

Totes les activitats es fan al Museu Pau Casals, a la Vil·la Casals (Sant Salvador, el Vendrell) i es troben detallades al web de la Fundació Pau Casals, d'acord amb el nivell educatiu.

Paral·lelament, els centres escolars tenen a la seva disponibilitat l'espai Paucasalseduca.org (dins el mateix web de la Fundació) on podran accedir als recursos educatius per treballar prèviament a la visita o posteriorment. Cal destacar la secció «Pau Casals Experimenta», en què els centres educatius trobaran un recull d'activitats per fer a l'aula amb nens i nenes d'educació infantil i primària. 

La finalitat d'aquestes activitats és oferir als mestres materials que els serveixin per treballar amb l'alumnat qui va ser Pau Casals en totes les seves vessants: home, músic i persona compromesa amb els seus propis valors i amb el seu temps.

 

Totes les propostes estan agrupades al voltant de tres grans temes:

  1. Pau Casals músic 
  2. Pau Casals, l'home i la natura 
  3. Pau Casals, ambaixador de la pau

A cada tema hi trobareu diferents activitats ordenades segons les edats o etapa escolar dels nens i nenes: 

  1. Educació infantil 
  2. Educació primària, cicle inicial 
  3. Educació primària, mitjà 
  4. Educació primària, cicle superior


Cada activitat té assignada un valor al qual fa referència i una denominació segons el tipus d'activitat que és.

Complementàriament, els educadors tenen a la seva disponibilitat les activitats al Museu: 

  • Visita guiada al museu 
  • Tallers musicals i concerts (escoles bressol, infantil, primària i secundària)
  • Anem a concert

A qui s'adreça

Ciutadans

Activitats dirigides als centres escolars d'educació primària, secundària obligatòria i batxillerat de tota la província de Girona.

Accés al servei

Les persones interessades amb els tallers poden accedir al web de la Diputació de Girona: www.ddgi.cat/recursospedagogics ¿ «Programes Educatius i Divulgatius» ¿ bàner de la Fundació Pau Casals per tal d¿informar-se de les activitats i escollir la que més els interessi. Per reservar les activitats només cal posar-se en contacte amb el Museu Pau Casals.

Règim econòmic aplicable

Servei gratuït.

Terminis

La sol·licitud del servei es farà d'acord amb el període vigent de cada curs escolar

Informació en línia

www.ddgi.cat/recursospedagogics

Documentació