El proper 29 de novembre, a l’Auditori Giroemprèn del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, tindrà lloc la jornada «Projectes de territori: conèixer, cooperar i créixer». L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona, tant econòmicament com des del punt de vista organitzatiu i participatiu.
L’acte, organitzat per Europe Direct Girona i el Centre de Documentació Europea, té la voluntat de donar visibilitat a tots els projectes amb socis de la demarcació de Girona que han estat finançats amb fons FEDER en el període 2014-2020 en el marc dels tres blocs següents:
• Projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT)
• Projectes dels eixos prioritaris 4 i 6 del fons FEDER de Catalunya relatius a eficiència energètica i medi natural (patrimoni cultural i natural)
• Projectes finançats en qualsevol dels cinc eixos prioritaris de les tres convocatòries del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA)
La política regional és la principal política d’inversió de la Unió Europea. Durant el període 2014-2020, un terç del pressupost global (351,8 bilions d’euros) s’ha destinat a corregir els desequilibris existents entre les diferents regions. Hi havia dues fites a assolir: la inversió en creixement i ocupació i la cooperació territorial europea. Aquesta última es du a terme a Catalunya a través, principalment, de dos fons europeus i d’inversió: els fons FEDER i el Fons Social Europeu.
A la demarcació de Girona existeixen múltiples projectes però potser es desconeix quins són, qui se n’està beneficiant i qui hi coopera, entre molts altres aspectes. Així doncs, la trobada «Projectes de territori: conèixer, cooperar i créixer» oferirà l'oportunitat de donar resposta a aquests interrogants a partir de:
• Prendre consciència de la presència de la UE en el nostre dia a dia i conèixer les actuacions executades per actors del territori gironí en l’àmbit dels PECT i les convocatòries temàtiques OT4 (eficiència energètica) i OT6 (medi ambient) per a ens locals, instruments de reequilibri territorial previstos en el Programa Operatiu (PO) FEDER de Catalunya 2014-2020; i, alhora, projectes desenvolupats en el marc de POCTEFA 2014-2020, també finançats amb fons FEDER.
• Fer visible el treball dels equips gestors i socis dels projectes i reforçar la cooperació entre ells.
• Reflexionar en veu alta sobre els resultats i l’impacte per al creixement futur.
El coneixement de la diversitat de les bones pràctiques vol servir de base per enfocar el nou període de programació 2021-2027 amb una nova jornada, el març de 2020, centrada en les novetats principals del marc de finançament de la política regional.
Inscripcions gratuïtes a: http://bit.ly/2MtUtAe (fins al dia 25 de novembre).
#onéseuropa2019