Notícies

El projecte «ENERINVEST» publica la Guia per al finançament de projectes d'energia sostenible

Foto : Darrera trobada organitzada per <span style="text-align: justify;

El projecte «ENERINVEST» (Spanish Sustainable Energy Financing Platform) de la Diputació de Girona ha publicat la Guia per al finançament de projectes d’energia sostenible, un compendi d’informació dinàmica i essencial per a inversors i promotors interessats en posar en marxa aquest tipus de projectes.

La Guia sorgeix com una eina d’acostament entre impulsors i inversors, en resposta a la necessitat de facilitar la comprensió mútua de tots dos sectors amb la finalitat d’estimular el desenvolupament de nous projectes d’energia sostenible.

En concret, la Guia presenta detalladament els diferents tipus de finançament existents i les seves implicacions, així com les claus per a la selecció de l’estratègia i els instruments més adequats segons les característiques de cada projecte. També inclou els paràmetres essencials que cal considerar a l’hora d’invertir en projectes d’energia sostenible, a més d’enumerar els períodes habituals de retorn de la inversió en funció del tipus de projecte.

La Guia per al finançament de projectes d’energia sostenible conté un apartat dedicat a les garanties i els riscos que s’han de tenir en compte abans de posar en marxa una iniciativa d’energia sostenible.

Aquesta publicació està disponible de forma gratuïta per a usuaris registrats en la plataforma «ENERINVEST», a través de l’enllaç https://www.enerinvest.es/ca/recursos/documents. En aquest portal els usuaris tenen accés a documents, mapes d’experiències, fòrums i a Enerintool (eina de trobada). Amb aquesta última eina els promotors poden fer visibles els seus projectes.

El projecte «ENERINVEST», en el qual participa la Diputació de Girona juntament amb l’Agència Extremenya de l’Energia (AGENEX), l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (EnerAgen), l’Associació d’Empreses de Serveis Energètics (ANESE), el Centre d’Investigació de Recursos i Consums Energètics (CIRCE), Deloitte Advisory SL, la Diputació de Huelva, Ecoserveis i Navarra de Sòl i Habitatge SA (NASUVINSA), ha rebut finançament del programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea «Horitzó 2020».