Notícies

El programa Ddgi.tv presenta el Servei de Programes Europeus de la Diputació de Girona

Foto : El programa Ddgi.tv presenta el Servei de Programes Europeus de la Diputació de Girona

La diputada delegada de Programes Europeus, Montserrat Mindan, i els PECT seran els protagonistes a Televisió de Girona el dijous 17 de juny a les 22 h. 

El setè programa Ddgi.tv, que pretén mostrar i explicar tot allò que fa la Diputació de Girona per als municipis i la ciutadania, s'emetrà el 17 de juny a les 22 h per Televisió de Girona i estarà dedicat al Servei de Programes Europeus.

En la primera part, el cap d'informatius de Televisió de Girona, Dani Vilà, entrevistarà la diputada delegada de Programes Europeus, Montse Mindan, que explicarà amb quin objectiu es va crear aquest servei, com ajuda a fer que el territori es beneficiï del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) i què són els PECT (projectes d'especialització i competitivitat territorial).

A la segona part del programa es donarà a conèixer com funcionen les calderes de biomassa i com s'estan instal·lant en diferents edificis municipals. Amb aquestes instal·lacions s'aconsegueix un estalvi d'energia elèctrica del 10 % i d'energia tèrmica d'un 5 %, i la reducció de 63,51 tones l'any en combustibles fòssils.

També es presentarà el PECT «Girona, regió saludable» des de la Fundació Salut Empordà, que inclou la creació del Pol de Salut i Social de l'Alt Empordà, en l'entorn de l'Hospital Comarcal de Figueres i el centre sociosanitari Bernat Jaume.

Aquest pol ha de permetre diagnosticar els determinants socials i les desigualtats en salut i benestar a la comarca de l'Alt Empordà i fer propostes d'organització, cooperació i millora; crear una plataforma de formació social i sanitària, i participar en l'observatori de salut de la demarcació de Girona.

Es pot accedir al sisè programa de Ddgi.tv a través de l'enllaç: 
https://www.youtube.com/watch?v=IOrO9H3Ltjo