Notícies

La Fira de Primavera de Campllong arriba a la quarantena edició reivindicant l'agricultura i el sector primari

Foto : Fotos: M. Sureda

Els vicepresidents de la Diputació de Girona Pau Presas i Maria Puig i la diputada Maite Tixis han assistit a la inauguració del certamen, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana

La quarantena edició de la Fira de Primavera de Campllong ha arrencat aquest dissabte al migdia amb un acte institucional que ha comptat amb la presència dels vicepresidents de la Diputació de Girona Pau Presas i Maria Puig i la diputada Maite Tixis. Un any més, la corporació dona suport a un esdeveniment que converteix el municipi del Gironès en l'epicentre del món rural de la demarcació.

El certamen, que té lloc durant tot el cap de setmana, ofereix un programa d'activitats que combina demostracions de feines vinculades al camp amb exhibicions diverses, estands comercials, parades d'artesania i concursos. Enguany, i tenint en compte el context de sequera, té una especial incidència en la situació climàtica. 

En total hi haurà més de 40.000 metres quadrats dedicats a tota mena de sectors: agricultura, ramaderia, maquinària, serveis, alimentació, indústria, tecnologia, jardineria, construcció, artesania i motor. Un dels plats forts de la fira seran els concursos morfològics. En aquesta edició hi haurà el de vaques de raça frisona, que es duu a terme anualment _l'any passat, en l'àmbit de Catalunya_ i el concurs de burro català. 

Durant l'acte d'inauguració, la diputada Maite Tixis ha valorat el creixement de la Fira de Primavera de Campllong fins a convertir-se en una referència del món agrícola, ramader i comercial català: «Es tracta d'un certamen transversal, amb propostes per a tots els públics i una fórmula d'èxit, falcada en una combinació equilibrada entre tradició i modernitat». 

Maite Tixis també ha subratllat «la implicació, l'esforç i la dedicació» de l'Ajuntament, les entitats i els veïns i veïnes de Campllong, que han permès que l'esdeveniment tingui aquest recorregut i adquireixi rellevància. 

Per commemorar l'efemèride dels quaranta anys, també s'ha presentat l'exposició «N'hem fet 40!», un recull fotogràfic que repassa tota la trajectòria del certamen, «un èxit col·lectiu de Campllong», en paraules de l'alcalde, Lluís Freixas. A l'acte també hi han assistit la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Sònia Gràcia; el subdelegat del Govern espanyol, Pere Parramon, i la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, entre altres autoritats. Tots han fet un recorregut per la fira després dels parlaments institucionals.