Notícies

Lliurament dels tercers Premis a l'Emprenedoria i la Creativitat, de l'Associació Gironina d'Orientació Empresarial

Foto : Lliurament dels tercers Premis a l'Emprenedoria i la Creativitat, de l'Associació Gironina d'Orientació Empresarial</

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha entregat el primer premi al projecte Nasapp, d'Eurecat Centre Tecnològic

L'Associació Gironina d'Orientació Empresarial (aGOe) ha fet públics aquest dilluns a la tarda els guanyadors de la tercera edició dels Premis a l'Emprenedoria i la Creativitat. Es tracta d'uns guardons emmarcats en el compromís de l'entitat, formada per professionals i exdirectius sèniors, de treballar voluntàriament en la millora de la gestió de les activitats econòmiques dels autònoms i de petites empreses de la demarcació. 

La Diputació de Girona dona suport a l'aGOe i, en aquest sentit, la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, ha participat avui en l'acte, que ha tingut lloc a la sala d'actes de la Cambra de Comerç de Girona. En concret, ha lliurat el primer premi a Eurecat Centre Tecnològic, amb seu a Girona, pel seu projecte Nasapp. Es tracta d'una eina que, amb la participació ciutadana, monitoritza els episodis de pudors produïdes per la indústria. 

El segon premi ha recaigut en l'empresa Pictolex de Figueres, que es dedica a transformar el contingut legal tradicional perquè sigui més visual i entenedor per a les empreses i els seus clients. L'ha entregat el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega. 

La dotació econòmica del primer premi és de 2.000 euros, mentre que la del segon és de 1.000. A més, els premiats també rebran el suport tècnic de l'Associació Gironina d'Orientació Empresarial durant dotze mesos. 

En la seva intervenció, la vicepresidenta M. Àngels Planas ha destacat que el nivell de les propostes d'enguany (dotze en total) exemplifiquen «la capacitat d'innovació i el talent amb què comptem», al qual ha afegit que «tenim un teixit empresarial fort i dinàmic i, entre tots, hem de contribuir a impulsar aquest ecosistema emprenedor per convertir la nostra demarcació en un territori encara més competitiu».

L'acte, al qual també ha assistit el president de l'aGOe, Joaquim Munné, ha comptat amb una conversa entre la periodista Marta Costa-Pau i la cofundadora de GoodGut, Mariona Serra. L'empresa, situada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, treballa per buscar solucions i prevenir malalties digestives, especialment les cròniques.