Notícies

La Fira de Sant Andreu omple d'activitats i visitants Torroella de Montgrí durant tot el cap de setmana

Foto : Fotos: Ajuntament de Torroella de Montgrí

La Diputació de Girona ha tornat a col·laborar en aquest esdeveniment tan arrelat, amb més de sis segles d'història

Durant tot el cap de setmana, Torrella de Montgrí ha estat un bullici de gent, amb la celebració de la 629a edició de la Fira de Sant Andreu, un dels esdeveniments icònics del municipi i de les comarques gironines. Iniciat a finals del segle XIV, es tracta del certamen agrícola i ramader més antic de Catalunya.

L'Espai Ter ha estat el centre neuràlgic d'un esdeveniment que ha comptat amb una seixantena d'activitats per a tots els públics, relacionades amb la cultura popular i que han inclòs la mostra comercial, les exhibicions eqüestres, el campionat de gossos d'atura, la mostra d'animals de granja o les visites teatralitzades. 

Un any més, la Diputació de Girona hi ha tornat a donar suport. En la inauguració, hi va participar la diputada de Girona Excel·lent i Mercats i presidenta delegada de Semega, Vanessa Peiró, que va destacar: «Aquest esdeveniment no seria possible sense la implicació, el compromís i el treball de molta gent que hi col·labora de manera desinteressada».

«La tasca de les administracions públiques és col·laborar en aquests actes que contribueixen a la dinamització del territori. Tot plegat, a més, en un moment especialment complex per a la pagesia, arran dels efectes del canvi climàtic i, especialment, la sequera», va remarcar. 

En l'acte d'obertura de la Fira de Sant Andreu, també hi van intervenir l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, Elisabet Sánchez, i la vicepresidenta tercera del Consell Comarcal del Baix Empordà, Agnès Gasull. Després dels parlaments institucionals, les autoritats van visitar els expositors del recinte firal.