Notícies

Quinze empreses del segell Girona Excel·lent ofereixen els seus productes en l'onzena edició de la fira Orígens d'Olot

Foto : Fotos: Ajuntament d'Olot

La crema d'avellanes de Nuasets s'ha emportat el guardó com a millor producte en la categoria de dolç de la fira, que ha acabat aquest diumenge

Les diputades Vanessa Peiró i Imma Muñoz han visitat la fira, que ha aplegat enguany uns 6.700 visitants

La fira Orígens d'Olot, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, ha tancat aquest diumenge la seva onzena edició consolidada com un dels epicentres del producte de proximitat del país. Segons els organitzadors, durant les dues jornades d'activitat han passat pel certamen uns 6.700 visitants d'arreu de Catalunya i s'han venut 54.000 tiquets. 

La cuina verda i sostenible ha estat l'eix sobre el qual ha gravitat aquesta edició, en què s'han congregat una seixantena de productors al recinte firal d'Olot. D'aquests productors, quinze pertanyen al segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona. Es tracta de Cal Diví, Pibernat, Dolça Abella, Mas Claperol, La Galeta Artesana, Can Fanera, Formatges La Balda, Pernils Can Mateu, Nuasets, Hort de les Mulleres, Empordàlia, Castanya Viladrau, Quevall Licors, Embotits Gori i La Xiquella. 

La diputada de Girona Excel·lent, Vanessa Peiró, va participar dissabte a la tarda en la inauguració de la fira, i va destacar la tasca de tots aquests productors locals: «Aquesta fira dona importància a la tasca dels empresaris, que treballen des de la proximitat, i ajuden a acostar els productes al consumidor».

Una de les empreses amb el distintiu Girona Excel·lent, Nuasets, es va emportar el guardó al millor producte. La seva crema d'avellanes va guanyar en la categoria de dolç. També han estat premiats el blat escairat de L'Escairador (categoria salat), les infusions d'Aromik (begudes) i les pomes de muntanya de Biolord (producte sostenible).

Dissabte i diumenge, el segell Girona Excel·lent ha organitzat dos tasts a cegues amb productes de mar i muntanya que han estat dirigits per Pep Nogué. En la sessió del diumenge, hi ha participat la diputada de la Diputació de Girona Imma Muñoz. 

Promoguda per l'Ajuntament d'Olot, la fira Orígens compta amb el suport de la Diputació de Girona, a través del segell Girona Excel·lent, i del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.