Notícies

Catorze empreses del segell Girona Excel·lent de la Diputació, presents en el Gastronomic Forum Barcelona 2023

Foto : Catorze empreses del segell Girona Excel·lent de la Diputació, presents en el Gastronomic Forum Barcelona 2023

La diputada Vanessa Peiró ha assistit aquest dilluns al migdia a la inauguració del certamen, que tindrà lloc fins aquest dimecres, 8 de novembre, a Fira de Barcelona

El Gastronomic Forum Barcelona, l'esdeveniment de referència per als professionals de l'hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia, ha donat aquest dilluns al migdia el tret de sortida al palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. En aquesta edició, el certamen serà el més gran de la seva història, amb més de 350 empreses expositores i un creixement del 20 % de l'oferta expositiva respecte a l'any passat. 

La Diputació de Girona té enguany una presència destacada en l'esdeveniment, amb un espai propi a través del seu segell de qualitat agroalimentària, Girona Excel·lent, que permet visualitzar i potenciar els seus productes. Hi són presents catorze empreses del distintiu, que són les següents: Gin Nut, Antoni Izquierdo Gourmet, La Minera, Embotits Costabona, Can Bech, Nuasets, Anxoves Callol Serrats, Aigua de Vilajuïga, Mooma, Empordàlia, Pibernat, Tegust, Museu de la Confitura i Pere Guardiola. 

La diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró, ha assistit a l'acte d'inauguració, que ha presidit el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. Les autoritats han fet un recorregut pels diferents espais de la fira. 

A banda d'aquests estands expositius, el segell Girona Excel·lent també compartirà un espai de cuina amb Prodeca, entitat promotora dels aliments catalans de la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Productes de la Terra, i la Diputació de Lleida. Són 130 m2 totalment equipats, en què es durà a terme un programa de vint-i-dues sessions gastronòmiques amb la participació de productors de proximitat, empresaris, cuiners i experts.

Aquesta edició del 2023 vol posar èmfasi en el compromís del món de la gastronomia per la sostenibilitat, la protecció de la biodiversitat i l'impuls de la transformació social. Per aquest motiu, bona part dels cuiners participants presentaran les seves iniciatives vinculades a l'ús de productes autòctons, la recuperació de mètodes d'elaboració tradicionals i la lluita contra el malbaratament alimentari, entre altres temes d'actualitat.

En el darrer dia del Gastronomic Forum Barcelona 2023, es presentaran els detalls de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia per a l'any 2025. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i suposa un reconeixement important al paper de lideratge de la cuina catalana al món.