Notícies

El segon Fòrum Inversor d'EconomistesBAN de Girona posa en contacte emprenedors i possibles inversors

Foto : Fotos: E. Kelele

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, va intervenir en l'acte, en què sis empreses emergents van presentar els seus projectes

La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona (UdG) va acollir aquest dimecres a la tarda el segon Fòrum Inversor d'EconomistesBAN, que el Col·legi d'Economistes ha organitzat a la ciutat de Girona. Es tracta d'un esdeveniment al qual es presenten projectes innovadors amb un alt potencial de creixement i rendibilitat davant de possibles inversors.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, va participar en l'acte de benvinguda i va posar en relleu el potencial de la demarcació com a hub d'emprenedoria: «Som un territori amb un talent immens i una gran capacitat per crear nous projectes i iniciatives que alimenten tot l'ecosistema empresarial i productiu». 

«Els emprenedors són un actiu molt preuat i mereixen tot el suport possible per fer créixer el seu negoci. Per això, actes com aquest són imprescindibles», va exposar la vicepresidenta, que va subratllar els esforços de la Diputació per fomentar i facilitar aquesta creació d'empreses, amb el programa CO-CREIX, l'Observatori de l'Emprenedoria, que aglutina informació d'entitats de la demarcació, i els premis Projecta't, creats el 2019. 

Els sis projectes presentats a Girona van ser els següents:

  • Benesit, la proposta guanyadora, que ha creat un dispositiu que es col·loca al respatller de qualsevol cadira i avisa l'usuari quan està assegut en una postura incorrecta.
  • Breaz, una empresa emergent de dispositius mèdics en fase inicial que desenvolupa noves solucions per a malalties respiratòries.
  • InnoUp, una empresa centrada en el desenvolupament de tractaments més segurs i eficaços per a les al·lèrgies alimentàries, l'oncologia i les vacunes.
  • eTrivium, que ofereix tecnologia diversa i inclusiva per a la formació àgil de les pimes.
  • Azolla Projects, una empresa emergent que ajuda l'agricultura a capturar carboni per evitar el col·lapse mediambiental.
  • Airway Shield, el primer dispositiu mèdic per a la intubació endotraqueal  que ofereix protecció per a professionals sanitaris i pacients.

L'acte va comptar també amb la participació de la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG, Anna Garriga; el president de la seu de Girona del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Lluís Bigas; el quart tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l'Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer; la membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Girona Mariona Serra, i el president d'EconomistesBAN, Pol Font, entre d'altres.