Notícies

Les mesures de sostenibilitat pesquera han reduït en un 37 % la petjada de carboni al litoral de la Costa Brava

Foto : Fotos: M. Millan

És una de les conclusions d'un informe que s'ha presentat aquest matí a Palamós, amb la participació de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig

L'Espai Peix de Palamós ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l'informe «Mesures de sostenibilitat adoptades en matèria de pesca i política ambiental al litoral de la Costa Brava». L'acte l'ha organitzat el Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava, amb el qual la Diputació de Girona té vigent un conveni de col·laboració. 

En l'acte, hi han participat la vicepresidenta tercera de la corporació, Maria Puig; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i la subdirectora general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Cristina Massot, i hi han assistit professionals del sector.

La vicepresidenta Maria Puig ha posat en valor aquesta relació amb el GALP Costa Brava, que permet implantar estratègies i actuacions relacionades amb l'economia blava al litoral de la demarcació. L'acord s'ha renovat aquest any i s'ha prolongat fins al 2026.

«El de la pesca és un sector que cal potenciar com a generador d'ocupació i com a sector innovador. I, en aquest marc, no podem oblidar que el sector pesquer està molt lligat a la gastronomia i al sector agroalimentari, un dels més potents de l'economia gironina», ha explicat Maria Puig, que ha subratllat el compromís de la Diputació de Girona «per desenvolupar una activitat més sostenible i respectuosa amb el nostre entorn, d'acord amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)». 

Entre altres conclusions, l'informe sosté que les mesures de sostenibilitat que el sector pesquer de la Costa Brava ha anat implementant en les últimes dues dècades han contribuït a reduir la petjada de carbona en més del 37 % i, alhora, a posicionar el peix fresc de proximitat com un producte de gran qualitat. 

Posteriorment, s'ha fet una demostració culinària i s'ha presentat el Projecte Estratègia per a la promoció d'espècies pesqueres autòctones poc conegudes i valorades, a càrrec de la Fundació Alícia.