Notícies

Jornada de networking per a emprenedors impulsada per la Fundació Autoocupació a Girona

Foto : Fotos: E. Kelele

El vicepresident segon, en funcions, de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va intervenir aquest dimecres a la tarda en una nova edició de Startup Huddle a l'auditori Manel Xifra Boada del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Es tracta d'una jornada de treball en xarxa (networking), en què noves empreses de la demarcació de Girona presenten els seus projectes i reben la retroacció dels assistents. 

La Fundació Autoocupació és la impulsora d'aquesta iniciativa. Enguany, Escape the Town i Hèstia Benestar han estat les encarregades de donar a conèixer els seus projectes. En el primer cas, els fundadors d'Escape the Town han desenvolupat un joc per a dispositius mòbils que permet descobrir de manera lúdica la cultura i el patrimoni de diferents pobles de Catalunya, de la Comunitat Valenciana, d'Aragó i de les Balears i aprendre curiositats de la seva història. 

Per la seva part, Hèstia Benestar és una cooperativa de treball associat que ofereix serveis a persones grans i persones amb dependència, d'atenció i cura personal, suport a la llar, social i familiar i d'infermeria. 

«Aquests són dos exemples del bon estat de salut de l'emprenedoria a les comarques gironines», va explicar el vicepresident, en funcions, Albert Piñeira, que va incidir en la tendència creixent de les empreses emergents a la demarcació (63 a finals del 2022, segons registres d'ACCIÓ, l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat).

En aquest sentit, va remarcar els esforços que es fan des de la Diputació de Girona per fomentar i facilitar aquesta creació d'empreses i l'emprenedoria. En col·laboració amb la Fundació Autoocupació, per exemple, s'ha contractat el programa «SOS Mentoring», en el marc del CO-CREIX, i s'ha signat el conveni de col·laboració «Reempresa de Catalunya», conjuntament també amb la Fundació CECOT Innovació.

La jornada va acabar amb un espai de trobada més informal, en el qual els emprenedors, els mentors i els professionals del sector poden establir contactes, aprendre i compartir coneixements.