Notícies

La jornada «Compartim experiències» reuneix seixanta tècnics de promoció econòmica d'ens locals gironins

Foto : Fotos: M. Millan

Organitzada per la Diputació de Girona, ha comptat amb ponències i una sessió de cocreació amb el títol «El ciclisme com a activador territorial», a la Casa de Cultura de Girona

«Compartim experiències», la jornada anual de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE), ha tingut lloc aquest dijous al matí a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Hi han assistit seixanta tècnics de les entitats locals adherides d'ajuntaments, consells comarcals i entitats delegades que treballen en la promoció i el desenvolupament econòmic local a les comarques gironines. 

L'esdeveniment, que ha comptat també amb l'assistència del diputat, en funcions, Jordi Camps, pretén ser un espai per intercanviar idees i adquirir nous coneixements o propostes susceptibles de desenvolupar. En aquest sentit, els assistents han pogut conèixer de primera mà les línies de suport del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i resoldre'n els dubtes. 

Posteriorment, s'hi han programat diferents ponències, com la presentació dels ajuts i les iniciatives dels grups d'acció local Leader i el projecte del Consell Comarcal del Baix Empordà «Baix Empordà, dona i terra», en el qual es vol posar en valor el paper de la dona en l'activitat agroalimentària. Es tracta d'una actuació que forma part dels projectes singulars de desenvolupament econòmic local de la corporació. 

Finalment, ha tingut lloc una sessió de cocreació sobre el ciclisme com a activador territorial, en la qual han participat el gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Àngel Planas; el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Norbert Bes; el cap de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Josep Quer, i Sílvia Brinati, de l'empresa Trek Travel.

Treball en xarxa

La Diputació de Girona va impulsar l'any 2009 la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE) per millorar la capacitació dels municipis i de les comarques en la realització de polítiques locals de promoció econòmica. La XSLPE es constitueix com un espai de treball que aprofita les sinergies i complementarietats de les entitats adherides. 

Aquest marc de treball ha tingut continuïtat en els períodes 2009-2011, 2012-2015, 2016-2019 i 2020-2023. Ara ja estan publicades les bases i la convocatòria per al nou període d'adhesió 2024-2027, adreçat als ajuntaments, consells comarcals i entitats delegades de promoció econòmica que compleixin els requisits d'adhesió.