Notícies

La 39a Fira de Primavera torna a convertir Campllong en l'epicentre del món rural gironí durant el cap de setmana

Foto : Fotos: M. Millan

El diputat Jordi Camps ha assistit aquest dissabte a la jornada inaugural de l'esdeveniment, que ha rebut més de 33.000 visitants i incloïa una cinquantena d'activitats en el programa

La Fira de Primavera de Campllong ha tancat aquest diumenge la 39a edició amb un gran èxit d'assistència. Més de 33.000 visitants han passat durant aquest cap de setmana per aquest certamen, considerat l'aparador del món agrícola, ramader i comercial de les comarques gironines. 

En total, ha ofert un programa amb una cinquantena d'activitats que han combinat  demostracions de feines vinculades al camp amb exhibicions diverses, estands comercials, parades d'artesania i concursos. Tots els sectors han tingut presència en un esdeveniment que ha ocupat més de 40.000 m2 de superfície.

El diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps va assistir aquest dissabte a la jornada inaugural de la fira i va fer una passejada pel recinte acompanyat de l'alcalde, Lluís Freixas, i la directora dels Serveis Territorials de la Presidència de la Generalitat, Maria Josep Porta, entre altres autoritats. 

«Estem parlant d'una fira transversal, amb propostes per a tots els públics i que s'ha convertit en un punt de referència del món rural, molt més enllà dels límits de la nostra demarcació. Una fórmula d'èxit falcada en una combinació equilibrada entre tradició i modernitat, i amb l'esforç de molta gent», va destacar Jordi Camps en el seu parlament.

El plat fort d'aquesta edició ha estat el concurs morfològic català de vaca frisona, organitzat per la Federació de Frisona de Catalunya (FEFRIC). Aquest ha estat el tercer cop que Campllong l'ha acollit, després de les edicions de 2010 i 2017. Hi han pres part un centenar de caps de bestiar (vedelles i vaques) d'una vintena d'explotacions d'arreu de Catalunya. L'osonenca El Campgran, de Sant Martí Sescorts, s'ha emportat els guardons principals d'enguany. 

Entre les novetats d'enguany, hi han destacat el primer concurs social de salt d'obstacles amb cavall; una exhibició d'agilitat canina i una altra de gossos policia, i la gimcama «Gira la fira», una activitat familiar amb la voluntat d'implicar-hi petits i grans. 

Organitzada per l'Ajuntament de Campllong i l'Associació de Fires i Festes de Campllong, la Fira de Primavera compta també amb la col·laboració de diferents institucions, empreses i entitats.