Notícies

Vuit empreses gironines, guardonades en la quarta edició dels Premis Projecta't

Foto : Vuit empreses gironines, guardonades en la quarta edició dels Premis Projecta't

Es tracta de Spiksy, EasyRural, CODEX Formació i Seguretat Alimentària, Squadra Pizza Lab, FYOB Brand, Laura Quintana Soms, Nuasets i ENGINY-era

Totes rebran, en els propers mesos, un assessorament personalitzat i gratuït d'un o més consultors experts en els àmbits en què necessiten fer créixer el seu negoci

La quarta edició dels Premis Projecta't ja té guanyadors. Els guardons, convocats anualment des del 2019 per la Diputació de Girona, tenen com a objectiu ajudar els emprenedors i els empresaris de la demarcació a fer créixer els seus negocis. 

Enguany, s'han premiat un total de vuit iniciatives, entre empreses i autònoms, repartides pel territori gironí i de sectors tan diversos com l'alimentació, el turisme rural i l'ecoturisme, la consultoria de projectes socials, la venda de roba sostenible o el món de les comunicacions. 

Les empreses guanyadores ja han començat a treballar per identificar els consultors experts que els acompanyaran en aquest procés de transformació. 

En alguns casos, la mentoria se centra en la revisió dels canals de comercialització per identificar-ne de nous, i en d'altres, es prioritza la comunicació i el màrqueting digital. Però un denominador comú sol ser la necessitat de marcar una estratègia que els permeti aconseguir un creixement ètic, real i sostenible. 

Amb aquests guardonats, ja són 36 les iniciatives que han rebut un assessorament personalitzat i gratuït des que la Diputació de Girona va crear els Premis Projecta't. Els vuit guardonats d'enguany són els següents:

  • Spiksy. És un mercat web on usuaris de xarxes socials i creadors de continguts (influenciadors) interactuen de forma individualitzada, connectant-se mitjançant una videotrucada, i poden compartir consells, experiències i moments. En aquest sentit, facilita als influenciadors un espai on poden treure un rèdit al seu temps més enllà de la creació de continguts. 
  • EasyRural. Es tracta d'un empresa compromesa amb el desenvolupament de les comunitats rurals i les economies locals mitjançant el turisme rural i l'ecoturisme. Amb els seus serveis de consultoria, acompanyament i digitalització d'allotjaments de turisme rural, té l'objectiu de crear solucions rendibles, eficients i sostenibles per a tots aquells professionals que busquen portar el seu negoci a un nivell superior. 
  • CODEX Formació i Seguretat Alimentària. Va iniciar el seu camí l'any 2018 amb la voluntat d'acostar la gestió de la seguretat alimentària d'una manera propera i efectiva a les petites empreses del sector. Basa la seva metodologia en tres pilars: l'anàlisi del context de cada empresa, la formació dels treballadors adaptada a les necessitats reals i la implementació de guies oficials de pràctiques correctes d'higiene. 
  • Squadra Pizza Lab. Es tracta d'un concepte de restauració basat en l'era digital i centrat en el take away & delivery de pizzes de qualitat. A partir d'un disseny revolucionari, proposa una experiència de sabors i sensacions úniques, amb ingredients de proximitat i la seva massa quadrada d'elaboració artesanal. 
  • FYOB Brand. És una empresa de roba sostenible sense gènere, inclusiva i lligada a valors socials. Mostra una nova manera de veure la vida, desmuntant estereotips i redefinint la bellesa. Cada col·lecció està vinculada directament amb un valor social i cada peça té un propòsit que recolza en un moviment social. Tots els teixits utilitzats per produir les peces són orgànics o reciclats i l'embalatge és biodegradable. 
  • Laura Quintana Soms. És una consultora de projectes socials per a associacions, fundacions i departaments de responsabilitat social corporativa d'empreses privades amb consciència social. Els seus serveis se centren en la formació i l'assessorament en la redacció de sol·licituds de fons de finançament, en la gestió i l'avaluació de projectes socials, en la identificació de col·laboracions intersectorials i en el disseny i la gestió de projectes i àrees de responsabilitat social corporativa. 
  • Nuasets. Són productors i elaboradors d'avellana de Brunyola. La seva avellana és de l'apreciada varietat negreta, amb un contingut d'olis equilibrat, una textura cruixent i un gust dolç. És una varietat diferent de la resta d'avellanes del món. 
  • ENGINY-era. És una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius el foment del talent, la promoció de la coeducació i la divulgació de les disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques), trencant amb els estereotips de gènere i amb altres discriminacions. Ho fa a través de la realització de tallers, activitats, projectes i programes educatius. 

Els Premis Projecta't són una iniciativa de suport a les empreses que s'emmarca en el programa d'emprenedoria CO-CREIX i que rep el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Els guardons s'entregaran en un acte que tindrà lloc properament.