Notícies

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, rep un dels reconeixements dels Premis Timó

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

Aquest matí s'han entregat els Premis Timó 2022, organitzats per la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme - Costa Brava Centre. I un dels premis ha recaigut en el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent.

Ha recollit el guardó dels Premis Timó el diputat responsable del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, Jordi Camps. El reconeixement al segell de qualitat de la Diputació ha estat per tractar-se d'un segell de qualitat agroalimentària que promou, impulsa i fomenta l'elaboració i el consum de productes gironins d'alta qualitat en els àmbits nacional i internacional.

Per als organitzadors, «El Timó és el símbol de reconeixement que la nostra entitat ret a les trajectòries personals, professionals o institucionals que han contribuït i contribueixen a millorar la imatge, la qualitat i la competitivitat turística del nostre país».

Guardonats 2022
Timó d'Or, a Vins i Caves Perelada, en reconeixement dels cent anys de la família Mateu al capdavant de la tradició vitivinícola al castell de Peralada.

Timó d'Argent, al Consell Comarcal del Baix Empordà, en reconeixement del seu compromís amb el territori i amb l'impuls del Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà. 

Durant l'entrega de premis s'ha fet també el lliurament de diversos guardons més: el distintiu pels 50 anys d'activitat ha estat per a l'Hotel Àncora de La Fosca, Palamós; s'han reconegut els 25 anys del Restaurant Can Dolç de Sant Feliu de Boada; mentre que el Premi Proveïdor Cooperativa Costa Brava Centre ha estat per a Olis Bargalló, en reconeixement de la qualitat dels seus productes i pel fet d'estar sempre al costat de les empreses del sector de l'hostaleria.

Al mateix temps, s'han lliurat tres diplomes de qualitat a: 
L'Associació de Centres de Submarinisme de la Costa Brava, en reconeixement de la seva tasca en l'impuls de la qualitat en el sector turístic de la Costa Brava centre, per promocionar la implantació de programes de qualitat i propulsar el desenvolupament del Distintiu de qualitat ambiental de la Generalitat de Catalunya.

La FOEG (Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona), en reconeixement dels més de trenta-cinc anys de trajectòria treballant per representar i defensar les empreses, les organitzacions sectorials i els gremis de les comarques gironines, i per aconseguir una major representativitat davant dels agents socials i les administracions públiques, amb projecció d'unitat i de lobby empresarial.

Girona Excel·lent, pel fet de ser un segell de qualitat agroalimentària que promou, impulsa i fomenta l'elaboració i el consum de productes gironins d'alta qualitat en els àmbits nacional i internacional.

El diputat Jordi Camps, en recollir el premi, ha destacat que «El segell Girona Excel·lent és una marca que reconeix els productes agroalimentaris gironins de més qualitat, i que projecta una imatge comuna que afavoreix la implantació i la identificació d'aquests productes al mercat, alhora que impulsa la seva notorietat i prestigi, tot el qual promou l'exportació d'aquests productes». Camps ha acabat la seva intervenció donant les gràcies pel reconeixement dels Premis Timó al sector agroalimentari de la demarcació, cosa que «ens esperona a continuar la tasca que com a administració pública fem per ajudar les nostres empreses a impulsar, fomentar i difondre els productes del territori gironí».