L'alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat Jordi Camps han participat en l'activitat, conjuntament amb una vintena de tècnics de promoció econòmica de les comarques gironines
Han visitat establiments i han conegut els projectes de màrqueting i comunicació o models de negoci en expansió del teixit comercial banyolí, per traslladar-los als municipis de la demarcació
Treballar colze a colze per buscar solucions concretes als reptes col·lectius en matèria de comerç a les comarques gironines. Amb aquest objectiu va néixer, l'any 2017, la Xarxa de Comerç de Proximitat (XCP), integrada per tècnics de promoció econòmica de tota la demarcació. La voluntat és intercanviar coneixements, experiències i casos d'èxit per poder-los extrapolar a més municipis.
La pandèmia va frenar l'activitat del grup de treball, que ha hagut d'ajornar fins a aquest divendres la primera activitat de carrer: un recorregut comercial pel centre de Banyoles. L'activitat ha permès conèixer in situ com el municipi i el seu teixit comercial dona resposta als grans reptes que el sector té ara sobre la taula: locals buits, digitalització del comerç de proximitat, experiència de compra, urbanisme comercial i desestacionalització.
L'acte, que s'ha iniciat amb la presentació de productes de pastisseria identitaris de Banyoles i un treball en xarxa (networking) al restaurant La Carpa, ha comptat amb la participació de l'alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps, entre d'altres.
«Avui, a Banyoles expliquem experiències d'èxit a tècnics de promoció econòmica de diferents municipis de la nostra demarcació, amb el guiatge de la Diputació de Girona, per tal que puguin aplicar-les en altres indrets. Això ajuda el comerç de quilòmetre zero de la demarcació a poder competir, ja que li donem eines que pot compartir», ha destacat Miquel Noguer.
Per la seva part, el diputat Jordi Camps ha incidit «en la necessitat de trobar solucions als problemes que pateix el nostre comerç de proximitat. Li hem de donar eines útils, aplicables, perquè és un element dinamitzador imprescindible en tots els nostres municipis».
El recorregut pel centre de Banyoles ha tingut com a objectiu donar a conèixer la iniciativa «Aparadors vius», relacionada amb els locals buits i els projectes empresarials singulars, ja siguin models de negoci amb expansió o bé projectes de màrqueting i comunicació. A partir d'aquí, els diferents tècnics de promoció econòmica presents podran valorar si alguna de les propostes que han vist encaixa en els seus municipis.