Notícies

Pau Presas, en la inauguració de l'ampliació i adaptació de les noves instal·lacions de Calsina Carré Services

Foto : Pau Presas, en la inauguració de l'ampliació i adaptació de les noves instal·lacions de Calsina Carré Services

Es lliura també a l'empresa el guardó com a Establiment Històric del 2022 amb motiu del 50è aniversari

Aquest matí, a la seu de Calsina Carré Services a Pont de Molins, ha tingut lloc la inauguració de l'ampliació i adaptació de les noves instal·lacions de l'empresa per tal d'oferir pàrquing segur i serveis als transportistes.

Calsina Carré és una multinacional familiar de referència en el món del transport i la logística creada el 1972. Per tant, enguany celebra el 50è aniversari. La segona i tercera generació familiar lideren aquest projecte mantenint l'esperit emprenedor dels fundadors, Jaume Carré i Cristina Calsina. 

A l'acte hi han participat el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i el diputat Jordi Masquef, que acompanyaven la directora general, Alba Carré. També hi han estat presents el conseller delegat i propietari de Calsina Carré, Josep Maria Carré; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon; l'alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

Després dels parlaments oficials s'ha fet una visita guiada a les instal·lacions i ha tingut lloc una taula rodona sobre el paper del pàrquing en el futur de la mobilitat.

En finalitzar la taula rodona, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha entregat a l'empresa el guardó com a Establiment Històric del 2022 amb motiu del 50è aniversari.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat en la seva intervenció: «Des de la Diputació de Girona, celebrem inversions i iniciatives com aquesta, que afavoreixen la competitivitat del nostre territori, el projecten a l'exterior i ajuden a dinamitzar-ne l'activitat econòmica». 

«Estic convençut que Calsina Carré Services», ha afegit el vicepresident, «esdevindrà de seguida una referència, principalment per la densa trajectòria i experiència de l'empresa, que li permet conèixer les necessitats del sector i oferir un servei compromès i de qualitat, i per l'excel·lent ubicació d'aquest hub, amb molt bones connexions: a només 15 quilòmetres de la frontera francesa i a prop de Vilamalla, futura zona intermodal i logística de les comarques gironines».

Calsina Carré Services
En un context europeu de falta d'infraestructures perquè els transportistes puguin exercir la seva professió amb dignitat i garantir el compliment de la normativa, és necessari un compromís per part de les organitzacions que constitueixen el sector per millorar les condicions de treball dels conductors. Així és com neix Calsina Carré Services. L'empresa de transport i logística Calsina Carré ha decidit obrir les instal·lacions a transportistes i conductors externs. D'aquesta manera, pretén millorar la qualitat de les pauses dels conductors professionals amb una àmplia gamma de serveis en un entorn segur i protegit. 

El valor afegit és que, com a operadora de flota amb cinquanta anys d'experiència, Calsina Carré és àmpliament coneixedora de les necessitats del sector. Calsina Carré Services és un centre translogístic estratègicament situat al corredor mediterrani. 

Per fer aquest pas, Calsina Carré, que ja comptava amb grans instal·lacions a la seu de Pont de Molins, ha optat per fer una inversió extra per garantir la màxima qualitat de servei. Ha fet un gran esforç d'ampliació d'espais per poder disposar de 100 km² equipats amb diferents serveis i instal·lacions, especialment pensats per a conductors i els seus vehicles.

Calsina Carré Services disposa actualment de 400 places d'aparcament, i hi ha una segona fase del projecte planificada per a finals de 2023 que preveu una ampliació de la zona d'aparcament juntament amb nous mòduls de serveis. La gasolinera, que fins ara tenia quatre carrils, ha estat remodelada i duplica aquest nombre per garantir un accés fàcil i evitar cues. L'estació disposa de gasoil, gasoil A, AdBlue i gasolina, i compta amb personal propi per prestar assistència en cas de necessitat.

La zona habilitada per als transportistes externs està equipada amb mòduls, amb tot el que pot necessitar el conductor durant el període de descans del seu viatge: banys, dutxes, servei de bugaderia, consigna, màquines expenedores, wifi i zona de descans. Calsina Carré Services va néixer amb una clara orientació cap a la seguretat i la qualitat. Totes les instal·lacions estan equipades amb càmeres de videovigilància 24 h, barreres d'accés controlat i un sistema informàtic integrat basat en codis QR. Totes aquestes millores l'han portat a obtenir un dels certificats de qualitat més alts per als aparcaments de camions segurs a Europa: el certificat Gold de pàrquing segur avalat per la UE. 

Els serveis pensats per al vehicle també estan inclosos en aquestes instal·lacions, que disposen d'un túnel de rentat, un servei d'assistència de pneumàtics i servei de reparacions puntuals, juntament amb la venda d'elements de seguretat i recanvis. A més, Calsina Carré pot oferir tot el suport logístic com a transportista amb mig segle d'experiència: possibilitat d'emmagatzematge, moviment de mercaderies i fins i tot col·laboracions de transport. Calsina Carré Services és una gran aposta de futur, i l'objectiu és continuar creixent i buscant oportunitats de millora en el sector aportant valor, competència i servei.