Notícies

Vint anys de la Federació de Comerç de la Selva

Foto : Vint anys de la Federació de Comerç de la Selva

El diputat Jordi Camps ha assistit a la commemoració a Caldes de Malavella

Aquest divendres al vespre s'ha celebrat el vintè aniversari de la Federació de Comerç de la Selva. A l'acte hi han participat el diputat de Promoció Econòmica i Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps; l'alcalde de Caldes de Malavella i president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el conseller d'Empresa i Ocupació del Consell Comarcal de la Selva, Eduard Colomé; la presidenta de la Federació de Comerç de la Selva, Marta Julià, i el director de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrades, entre altres assistents.

Es compleixen vint anys de la Federació de Comerç de la Selva, entitat pionera en la creació d'un espai comercial supramunicipal en l'àmbit dels municipis petits i una estructura capdavantera a les comarques gironines i a tot Catalunya.

El diputat Jordi Camps, en la cloenda de l'acte, ha destacat la importància de la tasca de la Federació de Comerç de la Selva, que ha permès «reunir els diferents col·lectius de comerciants de diversos municipis» i que «aquest projecte supramunicipal hagi reeixit com a model de cooperació territorial», fins al punt de poder «celebrar els vint anys de creació d'aquesta Federació de Comerç de la Selva».

En relació amb la trajectòria de la Federació, el diputat Camps ha manifestat que «el treball en equip amb els diferents comerços i associacions ha aportat beneficis, notorietat i cohesió». Tot seguit, adreçant-se a la Federació, ha dit: «Sou tot un referent del fet que treballar conjuntament entre diferents municipis comporta beneficis econòmics però també avenços i ressò a tot el territori. En nom de la Diputació de Girona, us felicito per aquests vint anys de treball continuat i per haver vertebrat amb èxit el comerç de la comarca».

Constitució de la Federació de Comerç de la Selva

La Federació de Comerç de la Selva va sorgir a partir de la tasca iniciada fa uns anys pel Consell Comarcal de la Selva, que mitjançant reunions periòdiques va establir un punt de trobada entre representants de les associacions de comerciants de la zona per compartir experiències, buscar solucions als problemes comuns i engegar nous projectes. Alhora, també es va impulsar la creació d'associacions en poblacions on no n'hi havia (Hostalric, Arbúcies, etc.).

Un dels lemes que podria definir la funció de la Federació de Comerç de la Selva vindria a ser «Unificar, reforçar i crear», però mantenint sempre la identitat de cada població. A partir d'aquí, es proposa una sèrie d'objectius més concrets. El primer, davant les institucions i administracions públiques, aconseguir millors objectius representant set-cents associats que individualment cada associació els seus. El segon, impulsar els plans de dinamització com a eina de progrés per aconseguir millores en el comerç de cada municipi, crear associacions fortes i ben estructurades i millorar-ne la dinàmica de treball, a fi d'encaminar-les cap a una major professionalització i, en conseqüència, augmentar la seva competitivitat. El tercer, conscienciar els ajuntaments sobre la necessitat de dinamitzar el comerç com a eix bàsic de la vida social i econòmica d'un municipi. El quart, intercanviar experiències i crear iniciatives comunes.

Per tot això, la Federació de Comerç de la Selva es constitueix com a vincle important per crear el projecte de futur que vol la comarca, amb prou solidesa i garanties d'èxit, partint de la realitat de cada associació però encaminant-les cap a un projecte comú i vertebrador del comerç comarcal.

La Federació té més de set-cents associats i treballa per la dinamització comercial en municipis petits. És un model de cooperació empresarial basat en la innovació. Així mateix, pretén mostrar la cara amable i participativa del comerç en la vida social del país.